________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/06/2015

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΑ ΜΥΡΑ ΤΗΣ ΛΥΚΙΑΣ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Φως Φαναρίου
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Βασιλική του Αγίου Νικολάου στα Μύρα της Λυκίας, τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, επί τη μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού. Προεστώς της Ευχαριστιακής Σύναξης ο Σεβ. Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος. 
Συλλειτούργησαν: ο Μέγας Σύγκελλος Αμβρόσιος Χοροζίδης, ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μπλάθρας, Πρωτοσυγκελλεύων Ι. Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Γρηγοριάτης, Ηγούμενος Ι. Μονής Προφήτου Ηλιού Ύδρας, πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Τσεκούρας από το Λουξεμβούργο, με ομάδα προσκυνητών, πρεσβύτερος Βασίλειος Ιωαννίδης (Αρχιεπισκοπή Κωνσταντινουπόλεως), ιερατικώς προϊστάμενος Κοινότητας Κοντοσκαλίου και συμπροσευχόμενος ο πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Αθανασίου. 
Εκκλησιάστηκαν ο Γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Σμύρνη με την σύζυγό του, ο Άρχων της Μ.τ.Χ.Ε και πρόεδρος της Εταιρείας Φίλων του Αγίου Νικολάου, ιατρός Παναγιώτης Κολιομιχάλης με ομάδα προσκυνητών, προσκυνητές από τη Ρόδο και Ρώσοι κάτοικοι των Μύρων – Αττάλειας. 
Ο Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος είχε διοργανώσει πενθήμερη προσκυνηματική εκδρομή (3-7 Δεκεμβρίου 2015), με αφορμή την εορτή του Αγίου Νικολάου, στην περιοχή. 
Έτσι, την Παρασκευή επισκέφθηκαν τα Πάταρα, γενέθλιο τόπο του Αγίου Νικολάου καθώς και άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Λυκίας. 
Το πρωί του Σαββάτου, 5 Δεκεμβρίου 2015, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Επισκοπείου που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, ενώ το απόγευμα τελέστηκε ο Εσπερινός στην Βασιλική του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μύρων Χρυσοστόμου. 
Τις λατρευτικές εκδηλώσεις κάλυψαν και τα τοπικά τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Από την Θ. Λειτουργία στο Επισκοπείο των Μύρων 
Τρισάγιο στα Πάταρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails