________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/22/2015

ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ HARRΟW ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Αλλαγή φρουράς στο Harrow ΒΔ Λονδίνου 
του Πρωτοπρ. Αναστασίου Δ. Σαλαπάτα 
Λονδίνο 
Η Κυριακή 20η Δεκεμβρίου 2015 ήταν μια ιστορική και ιδιαίτερα συγκινητική ημέρα για την φιλοπρόοδη Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος στο Harrow - ΒΔ Λονδίνου! Έγινε αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Κοινότητας. 
Η Εκκλησιαστική και Κοινοτική Επιτροπή, με Πρόεδρο τον κ. Παντελή Δημοσθένους, που διακόνησε το ιερό και ιστορικό οικοδομικό έργο της τοπικής Κοινότητας, πρωτοστατώντας στην ανέγερση νέου Ιερού Ναού, καθώς και συγκροτήματος Κοινοτικών κτηρίων, έδωσε τη σκυτάλη στη διάδοχη Επιτροπή. 
Οι αξιωματούχοι της νέας Επιτροπής είναι οι εξής: Δρ. Σεραφείμ Κυριακίδης (Πρόεδρος), Πέτρος Χριστοφής (Αντιπρόεδρος Α’), Χρήστος Ορθοδόξου (Αντιπρόεδρος Β΄), Δρ. Παναγιώτης Προκοπίου (Γραμματέας), Σωτήρης Κωνσταντίνου (Ταμίας). Τα μέλη της νέας Επιτροπής είναι οι παρακάτω: Σάββας Ανδρέου, Γεώργιος Κωστόπουλος, Παναγιώτης Αργυρού, Δημήτρης Παρπόττα, Σωτήριος Μερεντίτης, Δημήτριος Ξιούτας, Νεόφυτος Κωνσταντίνου, Θεόδωρος Χαραλάμπους, Σπύρος Τιμοθέου και Γεώργιος Ευριπίδου. 
Η νέα Επιτροπή έδωσε -ενώπιον Θεού και ανθρώπων- την καθιερωμένη Διαβεβαίωση, στο πλαίσιο ειδικής Ακολουθίας, την οποία τέλεσε στον Ιερό Ναό Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής ο Ιερ. Προϊστάμενος Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας. 
Οι νέοι Επίτροποι έδωσαν την εξής Διαβεβαίωση: 
«Με το χέρι στο ιερό Ευαγγέλιο διαβεβαιώνουμε με ευλάβεια και εντιμότητα ότι θα είμαστε πιστοί στα δόγματα, τη διδασκαλία, την Παράδοση, τους Ιερούς Κανόνες, τις ηθικές αρχές της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας και ότι θα σεβόμαστε και θα εφαρμόζουμε τις διατάξεις του Καταστατικού των Κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων & Μεγ. Βρετανίας, εκτελούντες πιστά και ειλικρινά, με υπακοή προς τις Εκκλησιαστικές Αρχές, τα καθήκοντά μας, για τα οποία εκλεγήκαμε. Ο Θεός ας μας είναι βοηθός». 
Αμέσως μετά τη Διαβεβαίωση ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Παντελής Δημοσθένους απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, κατά τον οποίο ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή και συνδρομή τους στα μεγάλα έργα που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Κοινότητα και συνεχάρη τη νέα Επιτροπή.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στη συνέχεια



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails