________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/17/2016

ΜΕ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΤΟΝ ΓΟΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟ ΤΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΟ (ΦΩΤΟ)


Στον Ι. Ναό της Παναγίας της Κουμαριώτισσας, στο Νιχώρι του Βοσπόρου, τελέστηκε η Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του Βυζαντίου, ο οποίος γεννήθηκε στο Νιχώρι.
Της Αγρυπνίας, η οποία ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου και τελείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου 2016, προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Περιφερείας Βοσπόρου. 
Συλλειτούργησαν: ο αρχιμανδρίτης π. Αγαθάγγελος, ιερατικώς προϊστάμενος της Κοινότητος Νεοχωρίου και Βιβλιοφύλαξ των Πατριαρχείων και ο πανοσιολ. Δευτερεύων κ. Θεόδωρος. 
Έψαλε βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου Ιωάννου Χασανίδη. 
Στον σολέα εξετέθη προς προσκύνησιν υπό των πιστών λειψανοθήκη με τμήμα από το μαρτυρικό πουκάμισο του Αγίου Θεοδώρου, αφιέρωμα της Ι. Μητροπόλεως Μυτιλήνης, όπου μαρτύρησε ο Άγιος. 
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας έγινε η ευλόγησις των Κολλύβων, εις τιμήν και μνήμην του Αγίου, και ακολούθησε εόρτιο γεύμα στην Κοινοτική Αίθουσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails