________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/29/2016

Πνευματική Σύναξη για τις «Μαθησιακές δυσκολίες» στο Harrow - ΒΔ Λονδίνου


Του Πρωτοπρ. Αναστασίου Δ. Σαλαπάτα 
Η Βοηθητική Αδελφότητα Κυριών και Δεσποινίδων «Αγ. Αγάθη», της φιλοπρόοδης Κοινότητας Αγ. Παντελεήμονος Harrow - ΒΔ Λονδίνου, οργάνωσε την Κυριακή 28η Φεβρουαρίου 2016 τη 2η Πνευματική Σύναξη της χρονιάς. Αυτή ήταν αφιερωμένη σε ένα εκπαιδευτικό θέμα, και για τούτο βρήκε μεγάλη απήχηση στην Εκπαιδευτική Κοινότητα της Ομογένειας. 
Συγκεκριμένα, κύριος ομιλητής στην εν λόγω Σύναξη ήταν ο Καθηγητής Ψυχολογίας και Μαθησιακών Δυσκολιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γεώργιος Θ. Παυλίδης, και το θέμα του ήταν: «Μαθησιακές δυσκολίες και η αντιμετώπισή τους στο σπίτι και στο σχολείο». Ομίλησε, επίσης, και η Δρ. Ελένη Μέλλου, τ. Σχολική Σύμβουλος, επιμελήτρια έκδοσης του τρίτομου συλλογικού έργου με γενικό τίτλο: «Βοήθημα Εκπαιδευτικού μικρών παιδιών. Θεωρία και Πράξη». 
Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο Ιερ. Προϊστάμενος της Κοινότητας Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας. Την εκδήλωση χαίρετησαν ο Δρ. Γεώργιος Κόσυβας, Συντονιστής της Ελληνικής Εκπαιδευτικής Αποστολής και η κα. Μαρία Παπαλούκα, Επιθεωρήτρια - Προϊσταμένη της Κυπριακής Εκπαιδευτικής Αποστολής. Οι δύο αυτές Εκπαιδευτικές Αποστολές συμμετείχαν ως συνδιοργανώτριες της Σύναξης. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας και ο Φιλέλληνας κ. Jes. 
Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριο, ο οποίος είχε θέσει τη Σύναξη υπό την αιγίδα του, εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τροπαίου κ. Αθανάσιος, ο οποίος χαιρέτισε με ιδιαίτερα θερμά λόγια την εκδήλωση. 


Ο κύριος ομιλητής Καθ. Γεώργιος Θ. Παυλίδης, είναι διεθνώς καταξιωμένη αυθεντία στη Δυσλεξία, στη Διάσπαση Προσοχής και στην Οφθαλμοκίνηση. Είναι Καθηγητής Μαθησιακών Δυσκολιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αλλά και ο Εφευρέτης νέων τεχνολογιών και μεθόδων, παγκόσμιας αναγνώρισης και ακτινοβολίας. Έχει υπηρετήσει ως Καθηγητής για περισσότερα από 43 χρόνια σε τμήματα Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών και σε Ιατρικές Σχολές γνωστών Πανεπιστημίων της Αγγλίας, της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Εφηύρε το μοναδικό διεθνώς, ακριβές, βιολογικό, προγνωστικό από την Προσχολική Ηλικία και διαγνωστικό τεστ για τη δυσλεξία και για τη διάσπαση προσοχής, διεθνώς γνωστός ‘PAVLIDIS TEST’. Έχει περισσότερες από 210 επιστημονικές δημοσιεύσεις, περιλαμβάνοντας 4 βιβλία στ’ Αγγλικά. Επίσης συχνά προσκαλείται ως κύριος ομιλητής σε πολλά διεθνή και παγκόσμια συνέδρια καθώς και σε φημισμένα Πανεπιστήμια, ακόμη και στο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου, στο Χάρβαρντ. 
Στη διάρκεια της δίωρης διάλεξης που προσέφερε ο εμπνευσμένος Καθηγητής στο πολυπληθές ακροατήριο, που τον άκουγε με μεγάλη προσοχή, ησυχία και αφοσίωση, αλλά και στις άλλες δύο ώρες που αφιερώθηκαν σε συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον οι δεκάδες των εκπαιδευτικών της Ομογένειας που παρακολούθησαν την εκδήλωση, ο έμπειρος Πανεπιστημιακός Δάσκαλος παρουσίασε τα θέματα των μαθησιακών δυσκολιών με βαθιά επιστημοσύνη, με ακριβή και έγκυρη γνώση, με εμπειρία δεκαετιών, αλλά βεβαίως και με μεγάλη ευχέρεια επικοινωνίας και με ζηλευτή γλαφυρότητα και χιούμορ. 


Ως ερευνητής και εφευρέτης συγκεκριμένων τεχνολογιών, που αφορούν τη δυσλεξία και τις λοιπές μαθησιακές δυσκολίες, ο Καθ. Παυλίδης έχει αναπτύξει ειδικές γνώσεις στα εν λόγω θέματα. Οι συμμετέχοντες στη Σύναξη βίωσαν μια μοναδική εμπειρία, όπου ένας τέτοιου διεθνούς βεληνεκούς επιστήμονας και τέτοιου υψηλού επιπέδου και σοφίας άνθρωπος προσέφερε σε όλους απλόχερα τα φώτα της γνώσης και της έμπνευσής του, προσκαλώντας τους με μεγάλη φιλικότητα και ανοιχτόκαρδο ύφος και ήθος να γίνουν μέτοχοι των γνώσεών του. Μάλιστα προσέφερε σε όλους τους εκπαιδευτικούς ένα DVD και μια κάρτα με κείμενα και οδηγίες, που αφορούν τη διάγνωση και την αναγνώριση της δυσλεξίας και των λοιπών μαθησιακών δυσκολιών, τα οποία είναι απαραίτητα για την καλύτερη δυνατή ανθρώπινη επικοινωνία και εκπαιδευτική αποτελεσματικότητα μέσα στο σχολικό περιβάλλον. 
Την εκδήλωση επιχορήγησαν με πλούσια και εύγευστα κεράσματα οι Κυρίες της «Αγ. Αγάθης», με επικεφαλής την Πρόεδρο κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου. Ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Δρ. Σεραφείμ Κυριακίδης ευχαρίστησε εγκάρδια τον κύριο ομιλητή Καθ. Παυλίδη και τη Δρα Μέλλου, προσφέροντάς τους αναμνηστικά δώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails