________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/07/2016

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, αντί της προγραμματισμένης πατριαρχικής χοροστασίας, στον Ι. Ναό Αγίας Φωτεινής της ορθοδόξου ενορίας Σμύρνης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έδωσε την ευλογία στον, ευρισκόμενο στην Σμύρνη για τους εορτασμούς, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορωνείας κ. Παντελεήμονα να χοροστατήσει αντ’ Αυτού. 
Την Θ. Λειτουργία, συμπροσευχομένου του Παναγιωτάτου στο Ιερό Βήμα, τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Σκιαδαρέσης, ενώ ο ιερατικός προϊστάμενος της Ορθοδόξου κοινότητος – ενορίας Σμύρνης Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Συκής φρόντιζε τα της όλης τάξεως. 
Χαρακτηριστικό ήταν ότι κατά την Θ. Λειτουργία το Σύμβολο της Πίστεως απαγγέλθηκε εκτός των Ελληνικών, στα Τουρκικά, Ρωσικά και Γεωργιανά. 
Μετά το Ευαγγέλιο ο Μητροπολίτης Κορωνείας ομίλησε δι’ ολίγων επί της παραβολής των ταλάντων, που αναγνώσθηκε, τονίζοντας ότι χάνουμε ό,τι δεν αξιοποιούμε και τελικώς σημασία δεν έχει πόσα τάλαντα έλαβε κάποιος, αλλά πώς τα αξιοποίησε. Υπάρχουν, είπε, ταλαντούχοι, που αντί να γίνονται κέντρα ακτινοβολίας, όπως θα έπρεπε, γίνονται εστίες μολύνσεως. Αυτοί είναι οι μεγάλοι δοσίλογοι της ανθρωπότητας. Κατέληξε με το του Χρυσοστόμου "Μηδείς λεγέτω ότι εν τάλαντον έχω και ουδέν δύναμαι ποιήσαι. Δύνασαι και δι ενός ευδοκιμήσαι". 
Τέλος ο Παναγιώτατος επισφράγισε την λατρευτική Σύναξη με τον μεστό και αισθαντικό, όπως πάντα, λόγο Του και ετέλεσε τρισάγιο για όλους τους εν Σμύρνη τελειωθέντας, κληρικούς και λαϊκούς. 
Ακολούθησε μικρή δεξίωση στον προαύλιο χώρο του Ναού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails