________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/07/2017

ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΛΕΡΟ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Εκ της Ι. Μητροπόλεως Λέρου
Πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου η επίσημος έναρξις των εργασιών της Συντονιστικής Επιτροπής του Διεθνούς Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, στη Λέρο.
Στις 7 μ.μ. τελέστηκε η Εναρκτήριος Δοξολογία στον Ι. Ναό του Αγίου Σωφρονίου, και κατόπιν στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως, εγένοντο οι καθιερωμένες προσφωνήσεις.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, υπεδέχθη τους κ.κ. Συνέδρους λέγοντας τα εξής:
«Εντιμώτατοι άρχοντες, πεφιλημένοι Σεβασμιώτατοι ἀδελφοί, ελλογιμώτατοι κ. καθηγηταί. Η ταπεινή μου επαρχία, Επαρχία του Σεπτού Οικουμενικού Θρόνου, υπό τας ευχάς και ευλογίας της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Αυθέντου και Δεσπότου του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, δέχεται και υποδέχεται σήμερον την ευλογητήν επίσκεψιν της ομηγύρεως της Συντονιστικής Επιτροπής του Διεθνούς Θεολογικού Διαλόγου, μεταξύ των δύο Εκκλησιών, Ανατολικής και Δυτικής, και χαίρει μετά του Ιερού Κλήρου, των Αρχόντων και του ευγενούς λαού της νήσου Λέρου.
Πατέρες και αδελφοί, Σεις, ευαγγελιζόμενοι «εν τω συνδέσμω της αγάπης», τό «πάντες εν ώσιν» κατά τόν Υψιπέτην αετόν της θεολογίας Ευαγγελιστήν Ιωάννην τον Θεολόγον, θα συσκεφθείτε καί θα διασκεφθείτε επί τω αυτώ εν τη ενότητι της αγάπης.
Επί τούτοις, ευχόμεθα πάντες Κλήρος και Λαός και Άρχοντες της νήσου, όπως δια πρεσβειών των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων, Πέτρου και Παύλου, τύχη η διάσκεψίς Σας υπό πλήρους κατανοήσεως αμφοτέρων των μελών, προς δόξαν του Παντοδυνάμου Θεού.
 Καλώς ορίσατε, καλή διαμονή».


Κατόπιν τον λόγο πήραν κατά σειρά, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχ. Κόλιας, ο Έπαρχος κ. Ι.Θεμέλαρος, ο κ. Μιχ. Κονταφούρης ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο καρδινάλιος Kurt Koch συμπρόεδρος εκ μέρους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και πρόεδρος του πολιτικού συμβουλίου για την προώθηση της χριστιανικής ενότητος στο Βατικανό, και ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ, συμπρόεδρος.
Σκοπός της Συνάντησης είναι να μελετήσουν τό θέμα της προσεχούς φάσης του Διαλόγου, περατώσαντες το θέμα: «Τό Πρωτείο του Επισκόπου Ρώμης κατά την πρώτην Χιλιετίαν».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails