________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/04/2017

ΑΡΧΩΝ ΝΟΜΟΦΥΛΑΞ ΤΗΣ Μ.τ.Χ.Ε. Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΤΑΚΗΣ


Το οφφίκιο του Άρχοντος Νομοφύλακα  της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας απένειμε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στον νομικό και θεολόγο κ. Γεώργιο Βλατάκη, τιμώντας τον για την πολυδιάσταστη, πολυετή προσφορά και στήριξή του στο έργο της Εκκλησίας. 
Η χειροθεσία του νέου Άρχοντος της Μητρός Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε στην ιστορική Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη, την Πέμπτη 31-08-2017 κατά την διάρκεια του Εσπερινού επί τη εορτή της Ινδίκτου (αρχή εκκλησιαστικού έτους) και της Σύναξης της Παναγίας Παμμακαρίστου, προστάτιδος των Αρχόντων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, της οποίας η εφέστιος εικόνα είναι κατατεθειμένη στον Πατριαρχικό Ναό. 
Στην ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τον προχειρισθέντα και ανέφερε ότι ο νέος Άρχων τιμήθηκε για την από πολλών ετών εγνωσμένη και ειλικρινή αφοσίωση του στην Μητέρα Εκκλησία, για την προθυμία του στη διακονία αυτής και την προσφορά του καθώς και για τις ευρύτερες κοινωφελείς πρωτοβουλίες του. 
Στην χειροθεσία παρέστησαν οι υιοί του κ. Βλατάκη, Νικόλαος και Λεωνίδας, αλλά και πλήθος Αρχιερέων, όπως ο Αμερικής Δημήτριος, ο Θυατείρων (Αγγλίας) Γρηγόριος, ο Ικονίου Θεόληπτος, αλλά και οι Κρήτες Αρχιερείς, ο Προικοννήσου Ιωσήφ, ο Πέτρας Γεράσιμος, ο Ιεραπύτνης Κύριλλος, ο Ρόδου Κύριλλος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος Ευάγγελος Σέκερης, καθηγητές Πανεπιστημίων, όπως ο Κ. Δεληκωνσταντής, Άρχων διδάσκαλος του Γένους, ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Άρχων διδάσκαλος του Ευαγγελίου, ο δευτερεύων Κρητικός διάκονος του Πατριάρχου κ. Θεόδωρος Μεϊμάαρης, ο μέγας ιεροκήρυκας του Πατριαρχείου Αρχιμ. Πανάρετος Ψαραύτης κ.α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails