________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/26/2018

Συγκίνηση για τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Χαραλάμπους στον Τσεσμέ (Κρήνη) της Μικράς Ασίας


Με συγκίνηση πληροφορήθηκαν τα μέλη της Ορθοδόξου Κοινότητος Σμύρνης αλλά και οι απανταχού Τσεσμελήδες την τέλεση και εφέτος της ετησίας πανηγύρεως του Ι. Ναού Αγίου Χαραλάμπους Τσεσμέ (Κρήνης). 
Η Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης έχει την μέριμνα για την τέλεση της συγκεκριμένης πανήγυρης στον Τσεσμέ, κατόπιν ευλογίας του Οικουμενικού Πατριάρχου, καθώς, ως γνωστόν, ο Τσεσμές αποτελούσε ξεχωριστή Μητρόπολη, την Ιερά Μητρόπολη Κρήνης, παλαιότερον δε η περιοχή ανήκε στην Ιερά Μητρόπολη Εφέσου, στον Ποιμενάρχη της οποίας υπήγετο ο Χωροεπίσκοπος Κρήνης.
Έτσι, με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου, ο Μητροπολίτης Σμύρνης θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον ιστορικό αυτό Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, κατά την ημέρα της μνήμης του, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, η δε Ιερά Ακολουθία θα αρχίσει ώρα 09.00 π.μ. (τοπική ώρα). 
Για πρώτη φορά στο Ναό αυτό έχει λειτουργήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, τον Φεβρουάριο του 2016.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails