________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/02/2019

Η ΜΟΣΧΑ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας, δημοσίευσε (χθες 1-3-2019) στην ιστοσελίδα του, μόνο στα ρωσικά, την απάντηση που έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη, για το ζήτημα της Ουκρανίας. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ξεκαθαρίζει πως δεν έχει κανένα νόημα η σύναξη προκαθημένων για την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας, απαντώντας, έτσι, και σε άλλους προκαθημένους που εξέφρασαν το ίδιο αίτημα. 
Όμως, το ενδιαφέρον εδώ είναι άλλο, καθώς η θέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Ουκρανικό είναι αμετακίνητη. 
Η απάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη δεν δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Αντιοχείας ούτε και στην σελίδα του στο facebook. 
Αυτό σημαίνει ότι το Πατριαρχείο Αντιοχείας ενημέρωσε την Μόσχα για την απάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη και η Μόσχα έκρινε ότι πρέπει να δημοσιευθεί ρωσιστί! 
Αυτή η εξέλιξη εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη, ο οποίος φαίνεται πως δεν τηρεί πλέον ούτε τα προσχήματα και καθίσταται όργανο της Ρωσικής πολιτικής. Μιαν απαντητική επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη σε εκείνον, την φέρνει στην δημοσιότητα η Μόσχα! 
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν είχε λόγο να δημοσιοποιήσει την συγκεκριμένη επιστολή. Αντιθέτως, η Αντιόχεια θα είχε έναν λόγο, καθώς πρόκειται για απάντηση σε επιστολή του προκαθημένου της. 
Μακάριοι οι μη προσδεδεμένοι στο άρμα της Μόσχας! Οι υπόγειες διαδρομές δεν έχουν τέλος… Και οι υπεύθυνοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών θα είναι υπόλογοι έναντι της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails