________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/23/2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ (22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019)


Συγχαρητήρια επιστολή του Κύπριου Προέδρου στον Αρχιεπίσκοπο 
Εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου πραγματοποίησε ο Προεδρικός Επίτροπος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Φώτης Φωτίου. Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα για το μέλλον και την πορεία του Κυπριακού προβλήματος. 
Παράλληλα, ο κ. Φωτίου παρέδωσε στο Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο συγχαρητήρια επιστολή εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νικολάου Αναστασιάδη για την εκλογή και ενθρόνισή του στην σημαντική θέση της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, λέγοντας του «ο Πρόεδρος ήθελε να φτάσει η επιστολή στα χέρια σας με επίσημο τρόπο και όχι με το ταχυδρομείο». 
Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ευχαρίστησε τον κ. Φωτίου και τον διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή δεν θα παύσουν να μιλούν για την τραγωδία της Κύπρου και δεν παύσουν να αγωνίζονται για την αποκατάστασή της. 


Εξάλλου, στην επιστολή του ο κ. Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σημειώνει τα εξής: «Εκ μέρους της Κυβερνήσεως και του λαού της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιθυμώ επ’ αφορμή της εκλογής και ενθρονίσεώς σας, να σας συγχαρώ θερμά και να ευχηθώ εγκαρδίως κάθε επιτυχία στο θεάρεστον πνευματικό και εθνικό έργο, αλλά και στην ιερή αποστολή που καλείστε να υπηρετήσετε από την ηγετική θέση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας». 
Να σημειωθεί ότι ο Εξοχώτατος Πρόεδρος κ. Αναστασιάδης απέστειλε μαζί με την επιστολή και ένα ασημένιο ομοίωμα του καραβιού της Κερύνειας στον νέο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, που συμβολίζει το άνοιγμα και την ανοικτοσύνη του Κυπριακού λαού προς πάντας.


«Η βία δεν εκφράζει το πνεύμα της πολιτισμένης Αυστραλίας» 
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν του πυροβολισμού του Ελληνοαυστραλού 16χρονου νέου Άλεξ Γατή από την Αδελαΐδα δήλωσε τα εξής: 
«Με πόνο ψυχής πληροφορήθηκα το γεγονός του πυροβολισμού του Ελληνοαυστραλού 16χρονου νέου Άλεξ Γατή από την Αδελαΐδα. Σπεύδω να εκφράσω τη θλίψη μου για το γεγονός αυτό και την συμπάθειά μου στον αγαπητό μας Άλεξ Γατή και στην οικογένειά του.
Διαβιβάζω παράλληλα την πατρική και στοργική συμπάθεια του Πατριάρχου μας κ. Βαρθολομαίου. Λυπούμαι γι’ αυτό το οποίο συνέβη. Η βία δεν εκφράζει το πνεύμα της πολιτισμένης μας Αυστραλίας. Η βία δεν μπορεί να επευλογηθεί από την Ορθόδοξη Εκκλησία και το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αδελαΐδος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, με τον οποίο αμέσως επικοινώνησα τηλεφωνικώς, εξουσιοδοτήθηκε να επισκεφθεί τον ήδη νοσηλευόμενο σε κρίσιμη κατάσταση νέο, προκειμένου να μας ενημερώσει υπεύθυνα για την εξέλιξη της υγείας του. Είμαι σίγουρος ότι ο Χριστός και η Παναγία θα βοηθήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails