________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/26/2019

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου με τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας


Συνάντηση είχε σήμερα, 26 Ιουλίου τρ. ετ., ώρα 9.30 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος με τον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό της Αυστραλίας κ. κ. Scott Morrison, στο Πρωθυπουργικό Γραφείο στο Σύδνεϋ. 
Το κλίμα της συναντήσεως ήταν εγκάρδιο και θερμό. Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση στο επικείμενο νομοσχέδιο για τις θρησκευτικές διακρίσεις. Μέσα στην ατζέντα των συζητήσεως ετέθη από την πλευρά του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου το ζήτημα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και της θρησκευτικής ελευθερίας και παιδείας, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρέλειψε να μεταφέρει και τις ευχές του Πατριάρχου της Ομογένειας κ. Βαρθολομαίου στον Πρωθυπουργό και, εν τω προσώπω του, σε όλη την ηγεσία της Χώρας. 


Ο κ. Morrison καλωσόρισε τον νέο Αρχιεπίσκοπο στην Αυστραλία λέγοντας «όπως σας έγραψα και στο γράμμα μου, η Αυστραλία είναι πολλή τυχερή που σάς έχει Αρχιεπίσκοπο. Παρακολουθήσαμε την πορεία σας μέχρι να φτάσετε εδώ, αλλά βλέπουμε και τα βήματά σας από τη στιγμή που ήρθατε στην Αυστραλία μέχρι και σήμερα και σας συγχαίρουμε. Σας καλωσορίζουμε στην Αυστραλία. Σας ευχαριστούμε που είστε κοντά μας. Θα είμαστε δίπλα σας». Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό τονίζοντας τα εξής: «αισθάνομαι ευλογημένος διότι ο Θεός οδήγησε τα βήματά μου σε αυτή την όμορφη χώρα. Σας ευχαριστώ εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και όλης της Ομογένειας για ότι έχετε προσφέρει στους Έλληνες της Αυστραλίας μέχρι σήμερα. Ως Ορθόδοξοι και ως Έλληνες θα είμαστε μια μαρτυρία ειρήνης, ενότητας και αγάπης στην Αυστραλιανή Ήπειρο». 
Να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός κ. Scott Morrison ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να συγχαρούν τον κ. Μακάριο μετά την εκλογή του σε Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, ενώ όλη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Αυστραλίας έχει συγχαρεί το νέο Αρχιεπίσκοπο με δηλώσεις προς τα μέσα γενικής ενημερώσεως και κοινωνικής δικτύωσης και με σχετικές επιστολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails