________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/06/2020

ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Στο Νιχώρι του Βοσπόρου εορτάστηκαν σήμερα, Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, με λαμπρότητα τα Άγια Θεοφάνεια. 
Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ι. Ναό της Παναγίας της Κουμαριώτισσας, προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Επόπτης της Περιφερείας Βοσπόρου. 
Στις 12 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών από την Πόλη και την Ελλάδα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, έλαβε χώρα η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην προβλήτα του θερέτρου Σαίτ Χαλίμ Πασά. Τον Σταυρό έπιασε ο Κωνσταντίνος Μουσούρης. 
Στη συνέχεια, στην αίθουσα εκδηλώσεων του θερέτρου, έγινε κοπή της Βασιλόπιτας, ψαλλομένων των Καλάντων και ακολούθησε εόρτιος δεξίωσις, κατά την οποία μίλησαν ο Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος και ο Πρόεδρος της Κονότητος Λάκης Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε.
Τα Κάλαντα έψαλαν εθελοντές της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, ενώ το φλουρί "έπεσε" στον Άγγελο Μαντεμλή από την Θεσσαλονίκη.
Συγκινητική ήταν η παρουσία παλιού Νιχωρίτη, ο οποίος ζει με την οικογένειά του στην Ρόδο και επέστρεψε μετά από 42 χρόνια στην γενέτειρά του. 
Τα Θεοφάνεια στο Νιχώρι κάλυψαν και Τουρκικά ΜΜΕ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails