________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/11/2020

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους μας έχει συνηθίσει σε – αχρείαστες πολλάκις - παρεμβάσεις για διάφορα και ποικίλα θέματα.  
Τώρα, στο θέμα της επιδημίας του κορωναϊού, δεν έχει τοποθετηθεί. 
Και δεν χρειάζεται. Αυτό που χρειάζεται είναι να κλείσει ο Iερός Tόπος για τους προσκυνητές, ειδικά μέχρι το Πάσχα. 
Είναι και μία μοναδική ευκαιρία οι αγιορείτες πατέρες να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. 
Οι προσκυνητές που επισκέπτονται ετησίως το Άγιον Όρος υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τους 250.000, ενώ υπάρχει αυξημένη κίνηση και φορτηγών (περίπου 10.000) λόγω των αναγκών που γεννούν οι αναστηλώσεις των Μονών και τα έργα που γίνονται. 
Τον τελευταίο χρόνο, λόγω της πολιτικής του Πατριαρχείου Μόσχας εξαιτίας του Ουκρανικού, σημειώθηκε μείωση του αριθμού των Ρώσων προσκυνητών, αλλά φαίνεται πως η κατάσταση εξισορροπήθηκε από τις επισκέψεις των Σέρβων, Ρουμάνων και Βουλγάρων. 
Σε κάθε περίπτωση καιρός επέστη να κλείσει το Άγιον Όρος για την προστασία τόσο των μοναχών – αρκετοί από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες – όσο και των προσκυνητών, που προέρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails