________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/31/2020

ΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΛΥΩΝ π. ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΚΑΒΕΛΑΚΗΣ

Ο ιερέας που δέχθηκε την επίθεση στην Λυών με τον Οικουμενικό Πατριάρχη (φωτ. Αρχείου)

Δύο μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια με τους τρεις νεκρούς, η Γαλλία βιώνει και πάλι τον τρόμο καθώς ελληνορθόδοξος ιερέας δέχθηκε δύο πυροβολισμούς μπροστά ακριβώς από την εκκλησία του στη Λυών το απόγευμα του Σαββάτου (31-10-2020).  
Η επίθεση συνέβη γύρω στις 4 (τοπική ώρα) στο έβδομο δημοτικό διαμέρισμα της πόλης. Η περιοχή γύρω από το σημείο της επίθεσης έχει αποκλειστεί. 
Ο ιερέας, ο οποίος εκείνη την ώρα έκλεινε την εκκλησία του, έχει τραυματιστεί στην κοιλιά από σφαίρες κυνηγετικού όπλου και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο δράστης της επίθεσης κατάφερε να ξεφύγει. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Figaro, το θύμα της επίθεσης είναι ο Έλληνας ιερέας Νικόλας Κακαβελάκης, 52 ετών, προϊστάμενος του Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και πρόεδρος της δραστήριας ελληνορθόδοξης κοινότητας της Λυών.
Ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ Εμμανουήλ και η Γενική Συνέλευση Ορθοδόξων Επικόπων δήλωσε για την επίθεση που δέχθηκε ο ιερέας: 
«Μαθαίνουμε ότι έχει γίνει επίθεση εναντίον ενός ορθόδοξου ιερέα ελληνικής καταγωγής στη Λυών. Προς το παρόν, οι εθνικές αρχές του AEOF δεν έχουν πληροφορίες σχετικά με τις περιστάσεις αυτής της επίθεσης. Ο AEOF έχει πλήρη εμπιστοσύνη στις δημόσιες αρχές που διεξάγουν τη συνεχιζόμενη έρευνα και αναμένει τα αποτελέσματά της. Οι Ορθόδοξοι επίσκοποι της Γαλλίας μπορούν μόνο να καταδικάσουν αυτές τις πράξεις βίας που απειλούν τη ζωή και διαδίδουν ένα γενικό κλίμα ανασφάλειας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails