________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/18/2020

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΗΣ ΡΙΛΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Φώτο: Νίκος Μαγγίνας 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε σήμερα, Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020, κατά την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό του Αγίου Ιωάννου της Ρίλας, της Βουλγαρικής Παροικίας της Πόλεως, επί τη εορτή του μεγαλυτέρου Αγίου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, του οποίου η μνήμη τελείται αύριο (19 Οκτωβρίου). 
Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ. 
Κατά την ομιλία του ο Πατριάρχης ανακοίνωσε ότι αύριο αναχωρεί για την Ρώμη, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο.
Τον Παναγιώτατο προσφώνησαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Χαράλαμπος Nichev, Ιερατικώς Προϊστάμενος της Βουλγαρικής Κοινότητας στην Πόλη, και ο Πρόεδρος της Βουλγαρικής παροικίας Εντιμ. κ. Βασίλειος Λιάζε. Στην αντιφώνησή του, ο Πατριάρχης επισήμανε το διαρκές και ανύστακτο ενδιαφέρον και την μέριμνα της Μητρός Εκκλησίας για όλα τα πνευματικά της τέκνα, ανεξαρτήτως της εθνικής τους καταγωγής, τόσο στην Έδρα της όσο και σε όλη την έκταση της δικαιοδοσίας της. 
Με την ευκαιρία της παρουσίας δημοσιογράφων από την Βουλγαρία ο Παναγιώτατος έστειλε εγκάρδιους αδελφικούς χαιρετισμούς προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, Μακ. Πατριάρχη κ.κ. Νεόφυτο, καθώς και την Πατριαρχική ευχή και την ευλογία του προς τον αγαπητό βουλγαρικό λαό. 
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Παναγιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να έχουν ενότητα και αγάπη μεταξύ τους και να τηρούν και να εφαρμόζουν όλα τα μέτρα που συστήνουν οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές ως ασπίδα κατά της πανδημίας.  
Παραθέτουμε το σχετικό βίντεο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails