________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/24/2010

ΕΝ ΦΑΝΑΡΙΩ ΣΗΜΕΡΟΝ



φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Οι φωτογραφίες του Ν. Μαγγίνα από το χιονισμένο Φανάρι σήμερα μας μεταφέρουν στην πάλλευκη Κωνσταντινούπολη, όπου η λειτουργική ζωή συντελείται με αμείωτη ένταση.


Σήμερα το πρωί, Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου (έναρξη Τριωδίου) στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, κατά την Θ. Λειτουργία χοροστάτησε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος.


Σήμερα το απόγευμα στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου ο Εσπερινός επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Θεολόγου. Τα λείψανα του Αγίου εκτίθενται προς προσκύνησιν στο μέσον του Ναού. Χοροστατεί από του Παραθρονίου ο Επίσκοπος Συνάδων κ. Διονύσιος.

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους.22 Νοεμβρίου 2010 στις 1:44 μ.μ.

    Ο Πάνσεπτος Πατριαρχικός Ναός του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Η Έδρα της Μεγάλης Εκκλησίας από το 1600. Ένας Ναός μικρός σε μέγεθος, αλλά μεγάλος σε ιστορία και θυσίες. Ένας Ναός πού έρχεται από το παρελθόν, με αισιοδοξία για το μέλλον. Ένας Ναός όπου γνώρισε Πατριάρχες, Αρχιερείς, Ψάλτες, Λογάδες και Ηγεμόνες του Γένους μας. Ένας Ναός που από μόνος του αποτελεί την ζωντανή ιστορία της μαρτυρικής Μεγάλης Εκκλησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails