________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/27/2010

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥφωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Στην σημερινή Θεία Λειτουργία -27 Ιανουαρίου - που τελέστηκε στο Φανάρι επί τη εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά την τάξιν "από του Παραθρονίου".
Στον θρόνο είναι η εικόνα του ιερού Χρυσοστόμου, του οποίου το λείψανο ανεκομίσθη εκ της εξορίας - όπου και ετελεύτησε ο Άγιος - στην Βασιλεύουσα, στις 27 Ιανουαρίου 438. Και ο λαός άπας ανεφώνησε: «Απόλαβέ σου τον θρόνον, Άγιε».
Έτσι, αυτή την ημέρα ο Άγιος είναι στον θρόνο του! Δεκαέξι αιώνες μετά... Η μνήμη του ολοζώντανη στην Μεγάλη Εκκλησία!
Στο μέσον του Πατριαρχικού Ναού εκτέθηκαν προς προσκύνησιν από τους πιστούς λείψανα του ιερού Χρυσοστόμου που επεστράφησαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πριν λίγα χρόνια από το Βατικανό.


Ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε και στον Εσπερινό της εορτής χθες το απόγευμα 26 Ιανουαρίου (τελευταία φωτό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails