________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/07/2010

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΕ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΑΜΒΑΚΗΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


φωτό: Ν. Μαγγίνας

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Στέφανος Ταμβάκης παρέστη στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Φανάρι κατά την εορτή των Θεοφανείων και τον αγιασμό των υδάτων που πραγματοποιήθηκε από την προβλήτα του Φαναρίου.
Σε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, ο κ. Ταμβάκης είχε την ευκαιρία να μεταφέρει, για άλλη μια φορά, την αμέριστη στήριξη που παρέχει το ΣΑΕ και ο ίδιος προσωπικά στο θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και προς τον κ.κ. Βαρθολομαίο, θρησκευτικό και πνευματικό ηγέτη εκατοντάδων εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών σε όλο τον κόσμο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο εκδοθέν από το ΣΑΕ δελτίο τύπου. Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ, εκ μέρους όλων των Μελών του Προεδρείου, τόνισε –μεταξύ άλλων– ότι «ο Απανταχού Ελληνισμός, με συνέπεια, καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να επιτευχθεί η κατοχύρωση των δικαιωμάτων λειτουργίας και αποστολής του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη και της ομογένειας της Πόλης, παράλληλα με τη συνέχιση της διαρκούς και ουσιαστικής υποστήριξης από όλες τις πλευρές στο πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη και του παγκοσμίου θεσμού που εκπροσωπεί».

Ο κ. Ταμβάκης, ο οποίος το μεσημέρι παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, τού προσέφερε αντίτυπο της ειδικής συλλεκτικής έκδοσης του ΣΑΕ, που κυκλοφόρησε με αφορμή τα 75ρονα από το θάνατο του Κ.Π. Καβάφη, με το ποίημα «Η Πόλις», μεταφρασμένο σε 33 γλώσσες.

Πηγή: Απογευματινή Κωνσταντινουπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails