________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/26/2012

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΙΚΟΥ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΑ


Το Σάββατο, 24 Μαρτίου στην Αστική Σχολή Γαλατά το κτίριο της οποίας είχε μεταβιβαστεί μόλις την προηγούμενη μέρα στο βακούφι, πραγματοποιήθηκε η διάλεξη του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκου Αλιβιζάτου με θέμα «Η ιδιότητα του πολίτη στην σύγχρονη Τουρκία».
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Λάκης Βίγκας πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων που είχε και την πρωτοβουλία διοργάνωσης της εκδήλωσης, λέγοντας πως είναι μια ιδιαίτερα συγκινητική ημέρα για την ομογένεια καθώς μετά από 38 χρόνια επιστράφηκε το κτίριο του σχολείου στους νόμιμους κατόχους του, δηλαδή στο βακούφι της Αστικής Σχολής Γαλατά, «η άνοιξη μπήκε όχι μονάχα κυριολεκτικά αλλά και στις καρδιές μας» είπε ευχαριστώντας όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλαν με τους κόπους τους όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης, πρόσθεσε ότι αυτό το γεγονός σηματοδοτεί και την επιστροφή της κοινότητας στον Γαλατά που για αιώνες αποτελούσε γειτονιά των Ρωμιών της Πόλης.
Μετά το τέλος της διάλεξης του καθηγητή Ν. Αλιβιζάτου, χαιρετισμό, επίσης, απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος μίλησε για τη σημασία επιστροφής του κτιρίου της σχολής Γαλατά ευχόμενος να είναι η αρχή για την επιστροφή στην κοινότητα και των τριών ιερών ναών του Γαλατά.
Περισσότερα για την όλη εκδήλωση διαβάστε στο Rumavader.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails