________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/12/2013

Ο εορτασμός της μνήμης της Αγίας Ευφημίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (ΦΩΤΟ)


Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα 
Με ιδιαίτερη ιεροπρέπεια τιμήθηκε στο Ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας η μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας. 
Συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος παρέστη κατά την τάξη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το πρωί της Πέμπτης στο Φανάρι. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιος πλαισιούμενος από κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής. 
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό κατά την παραμονή της Εορτής χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Πρωτοσυγκελλεύων των Πατριαρχείων. 


Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Ευφημίας αποτελεί έναν από τους πνευματικούς θησαυρούς της Μεγάλης Εκκλησίας και αποτελεί ιδιαίτερη ενίσχυση και ευλογία για την πορεία και ζωή των κληρικών του Φαναρίου και γενικότερα για τη Ρωμηοσύνη της Πόλης. Κατά την παραμονή και την κύρια ημέρα της Εορτής το Λείψανο εκτέθηκε προς προσκύνηση στο Σωλέα. 
Η εορτή αυτή, κατά τον μήνα Ιούλιο, της Αγίας είναι συνδεδεμένη με το θαύμα που επιτέλεσε η ίδια κατά την Δ΄Οικουμενική Σύνοδο που συνεκλήθη στη Χαλκηδόνα καθώς με το θαύμα αυτό η Αγία "λίαν ηύφρανε τους Ορθοδόξους και κατήσχυνε τους κακοδόξους" υπέδειξε την αλήθεια και δικαίωσε την πεποίθηση των Θεοφόρων Πατέρων περί της ορθότητος των καταγραφέντων δογμάτων καταδικάζοντας τις αιρετικές πλάνες που επιχειρούσαν να επικρατήσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails