________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/01/2013

Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΡΟΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ VIDEO)


Σε εντυπωσιακές κινήσεις προχώρησε ο Πάπας Φραγκίσκος προς την πλευρά της Ορθοδοξίας, το Σάββατο 29 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία της Ρώμης γιορτάζει τη Θρονική Εορτή της, επί τη μνήμη των κορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. 
Ο Ποντίφηκας μέσα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, κατά την Θεία Λειτουργία, χαιρέτησε και ασπάστηκε τον Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη, ο οποίος ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην οποία συμμετείχαν ο Επίσκοπος Σινώπης Αθηναγόρας και ο υπογραμματεύς της Επαρχιακής Συνόδου της ημιαυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης Πρόδρομος Ξενάκης. 
Ο Πάπας Φραγκίσκος από το μπαλκόνι του Αποστολικού Ανακτόρου, μετά τη λειτουργία, κάλεσε τις δεκάδες χιλιάδες πιστών να στείλουν τις εγκάρδιες ευχές τους στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και να προσευχηθούν γι’ αυτόν. Μάλιστα τους κάλεσε να ψάλουν όλοι μαζί το «Ave Maria» ως στήριξη στον Οικουμενικό Πατριάρχη. Αμέσως οι χιλιάδες πιστοί ξέσπασαν σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα και μαζί με τον Πάπα έψαλαν το Ave Maria.

 

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη βασιλική του Αγίου Πέτρου, ο Ποντίφηκας έκανε και πάλι αναφορά στους Ορθοδόξους, ευχαριστώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την ανανέωση των αδελφικών δεσμών, μεταξύ των δύο Εκκλησιών, όπως είπε, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην παρουσία της Αντιπροσωπείας του Φαναρίου στη Ρώμη, για τη συγκεκριμένη εορτή. Μάλιστα στο τέλος της λειτουργίας ο Πάπας Φραγκίσκος, για πρώτη φορά, ζήτησε από τον Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη να προηγηθεί της πομπής στην κρύπτη που βρίσκεται ο τάφος του Αποστόλου Πέτρου, κάτω από την Αγία Τράπεζα. 
Πάντως, οι κινήσεις αυτές του νέου Πάπα Φραγκίσκου, όπως σχολίαζαν αρκετοί κληρικοί και από τις δύο Εκκλησίες, έρχονται να δικαιώσουν την απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, να παραστεί στην ενθρόνιση του Πάπα Φραγκίσκου, τον περασμένο Μάρτιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails