________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/14/2014

Ο ΚΥΔΩΝΙΩΝ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Λάρνακας, στην Κύπρο, λειτούργησε και κήρυξε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Αθηναγόρας, ο οποίος μετέφερε τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. 
Ο κ. Αθηναγόρας επισκέφθηκε την Κύπρο για την συνεδρίαση της Συνοδικής Επιτροπής Θείας Λατρείας. Στην Επιτροπή, της οποίας πρόεδρος είναι ο Μόρφου Νεόφυτος, ο Μητροπολίτης Κυδωνιών, σεπτή εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη, διαδέχθηκε τον Μέγα πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου, π. Γεώργιο Τσέτση. 
Α. ΒΙΚΕΤΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους.21 Οκτωβρίου 2014 στις 10:32 π.μ.

    Σωστή η επιλογή του Πατριάρχου μας κυρίου Βαρθολομαίου, να τοποθετήσει στην θέση του αξίου Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου π. Γεωργίου Τσέτση, τον κατά πάντα άξιο Ιεράρχη του Θρόνου και αγαπητό φίλο Μητροπολίτη Κυδωνιών Αθηναγόρα, ο οποίος διετέλεσε ως Μέγας Αρχιμανδρίτης, αλλά και ένας άνθρωπος πού γνωρίζει όσο λίγοι τόσο τα της λατρείας όσο και του Τυπικού της Εκκλησίας και μάλιστα του Τυπικού της Μεγάλης Εκκλησίας. Σεβασμιώτατε και αγαπητέ μου φίλε και αδελφέ κύριε Αθηναγόρα καλή δύναμη και στα νέα σου καθήκοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails