________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/21/2014

ΤΟ ΤΡΙΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Βιέννη, τελέσθηκε το τριετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Αυστρίας Μιχαήλ (1946-2011).
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, και συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιος και ο Επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος. 
Μετά το μνημόσυνο μίλησε για την ξεχωριστή προσωπικότητα του μακαριστού Αυστρίας Μιχαήλ, ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος και στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιος είπε, μεταξύ άλλων: 
«Στην πραγματικότητα, ο Μητροπολίτης Μιχαήλ ήταν ένας πιστός υπηρέτης της Εκκλησίας του Χριστού, πρότυπο του καλού ποιμένα, ο οποίος καθοδήγησε πάντα το ποίμνιό του με φιλανθρωπία και σύνεση, γενόμενος γεφυροποιός μεταξύ των Ελλήνων και των άλλων λαών της Ευρώπης, στην καρδιά της Ευρώπης. Υπήρξε πατέρας και πιστός φίλος."
Στη συνέχεια, σε ειδική εκδήλωση, παρουσιάστηκε Τιμητικός Τόμος για τον μακαριστό Αυστρίας Μιχαήλ, ο οποίος προετοιμάστηκε ενώ ήταν ακόμη εν ζωή, για τον εορτασμό των 25 ετών Αρχιερατείας του και των 20 ετών Ποιμαντορίας του στην Μητρόπολη Αυστρίας.
Λόγω της εκδημίας του δεν κατέστη δυνατή η έγκαιρη έκδοση αυτού του συλλογικού έργου. Φέτος, λοιπόν, ολοκληρώθηκε και παρουσιάζεται εις ένδειξιν τιμής και μνήμης. Στη σύνταξη του Τόμου συνέβαλαν προσωπικότητες της Εκκλησίας, της επιστημονικής κοινότητας, της πολιτικής και οικονομικής ζωής. Εξέχουσες προσωπικότητες καταθέτουν την συμβολή τους στον Τόμο, όπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Α', ο Καρδινάλιος Κρίστοφ Σένμπορν και ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Heinz Fischer.
Μεταξύ των μελών της Συντακτικής Επιτροπής του Τόμου είναι ο Επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος και ο σπουδαίος καθηγητής Γρηγόριος Λαρεντζάκης.
Τις εκδηλώσεις μνήμης για τον μακαριστό Αυστρίας Μιχαήλ, διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας, Εξαρχία Ουγγαρίας και Μεσευρώπης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails