________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/10/2016

ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΣΕΧΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΒΑΛΟΥΚΛΙ


Την ερχόμενη Κυριακή 15 Μαϊου 2016, στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, θα τελεσθεί η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Μυροφόρων, συλλειτουργούντων του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Τσεχίας και Σλοβακίας Ραστισλάβου και μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. 
Θα επακολουθήσει Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων Οικουμενικών Πατριαρχών και στο Β΄ Νεκροταφείο Βαλουκλή και εν συνεχεία δεξίωσις. 
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του νέου Προκαθημένου της Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας στο Φανάρι, μετά την αναγνώρισή του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 
Προηγήθηκε η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου με τον Αρχιεπίσκοπο Ραστισλάβ στο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης, τον περασμένο Ιανουάριο, στο πλαίσιο της Σύναξης των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.
Δείτε περισσότερα για την συνάντηση εκείνη εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails