________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/08/2019

ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΕΡΘ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε φέτος, Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019, η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην Περθη της Δυτικής Αυστραλίας. Μετά τις θείες λειτουργίες στους ναούς της Πέρθης οι πιστοί κατέκλυσαν τον κολπίσκο της Ματίλντας (Matilda Bay) του ποταμού Swan με φόντο στην άλλη όχθη το εμπορικό κέντρο της Πέρθης.
Στη διοργάνωση της εκδήλωσης συνέβαλαν όλες οι ενορίες της παροικίας. Τραπέζια κάτω από τέντες, περίπτερα με φαγητά, γλυκά και ποτά.
Η τελετή, της οποίας προέστη ο Αρχιμ. Ελπίδιος Καραλής, άρχισε στις 12.30 το μεσημέρι από μια εξέδρα στημένη στο κέντρο της γραφικής περιοχής. Παρόντες στην εξέδρα ο Πρόξενος της Ελλάδας Αντώνιος Κολιάδης και η Ναυτιλιακή Ακόλουθος Αικατερίνη Σκιαδά. Μπροστά στην εξέδρα οι κολυμβητές που βούτηξαν στα νερά του ποταμού για να ανασύρουν το Τίμιο Σταυρό.
Η κατάδυση του έγινε από ένα πλοιάριο σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την όχθη. Νικητής ο James Lanski. Στο νικητή ένας χρυσός σταυρός, δώρο της οικογένειας του Χρήστου Γκόγκου και σε όλους τους άλλους κολυμβητές ένα μικρό δώρο από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails