________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/30/2021

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης τίμησε απόψε, Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021, τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, Προστατών της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, με μία σεμνή και ουσιαστική διαδικτυακή εκδήλωση.  
Χαιρετισμό  απηύθυνε από το Φανάρι η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος Α΄. 
Επίσης, χαιρέτισαν την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος της ΟΑΚ, η κα Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, ο κ. Βασίλειος Διγαλάκης, τέως Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βουλευτής Χανίων, ο κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού και ο κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, Δήμαρχος Πλατανιά. 
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής Γλωσσολογίας κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Άρχων Διδάσκαλος του Γένους, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. 
Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην ένταξη και την αποδοχή ξενικών στοιχείων στην ελληνική γλώσσα, με έμφαση στη σημασία της ελληνικής γλώσσας και σύνδεση με τη γλωσσική προσφορά των Τριών Ιεραρχών. 
Τον συντονισμό είχε ο Δρ Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, ενώ οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης κα Στεργιανή Ζανέκα (ΠΕ02) και κ. Δημήτριος Νικολακόπουλος (ΠΕ05) υπέβαλαν στον ομιλητή ερωτήματα σχετικά με το  θέμα που ανέπτυξε. 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails