________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/26/2021

ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η Δ΄ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: "COVID-19 ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ"


Το Οικουμενικό Πατριαρχείο διοργανώνει την Δ΄ Συνδιάσκεψη της Χάλκης γύρω από το επίκαιρο θέμα «COVID-19 και κλιματική αλλαγή: Ζώντας και μαθαίνοντας από την πανδημία». 
Η διαδικτυακή συνάντηση αρχίζει σήμερα και θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2021. 
Η πανδημία του Covid-19 επηρέασε μόνιμα τον πλανήτη μας, αλλάζοντας σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας. Ο κόσμος έπρεπε να παλέψει για να επιβιώσει, μαθαίνοντας να ζει με τον κορωνοϊό. Ποια είναι ωστόσο τα μαθήματα που πήραμε από την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση; Ποιες ήταν οι επιπτώσεις της πανδημίας για τη φύση και το περιβάλλον; Ποιες ήταν οι επιπτώσεις της στην υγειονομική περίθαλψη; Πόσο έχει συνειδητοποιηθεί η σημασία της επιστήμης; 
Την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ενώ θα μιλήσουν, επίσης, ο διακεκριμένος οικονομολόγος Καθηγητής Jeffrey Sachs από το Πανεπιστήμιο του Columbia στη Νέα Υόρκη, η οικολόγος/θεολόγος Καθηγήτρια Mary Evelyn Tucker του Πανεπιστημίου του Yale, ο διάσημος συγγραφέας και ακτιβιστής Bill McKibben από το Middlebury College. 
Οι δυο πρώτοι έχουν λάβει μέρος στα διεθνή συμπόσια του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ ο τελευταίος στο πρώτο Halki Summit.
Στην Διάσκεψη συμμετέχει και ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου κ. Ιωάννης, πρωτοπόρος της Θεολογίας της Οικολογίας. 
Την ευθύνη της Διάσκεψης έχει, όπως πάντα, ο ειδικός και σε θέματα Οικολογίας, Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Ιωάννης Χρυσαυγής. 
Στην Διάσκεψη λαμβάνουν μέρος διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, γιατρός παθολόγος, ακαδημαϊκός με ειδικότητα λοιμωξιολόγου. 
Για την παρακολούθηση της διαδικτυακής συνάντησης απαιτείται εγγραφή. 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και την εγγραφή επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails