________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/05/2021

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ (ΦΩΤΟ)


Ι. Μητρόπολις Αρκαλοχωρίου
Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου, στο Αρκαλοχώρι. 
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε και της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο εορτάζων Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Ζηνουπόλεως κ. Ιακώβου. 
Προ της απολύσεως της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας εκφώνησε πανηγυρική ομιλία αναφερόμενος στη βιωτή του Αγίου Ανδρέα και ευχαριστώντας εκ βάθους καρδίας τους παρευρισκομένους Αρχιερείς και όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση της πανηγύρεως και ευχόμενος στον ευσεβή λαό χρόνια πολλά και ευλογημένα. 
Εκ μέρους των αρχιερέων ομίλησε ο Σεβ. κ. Κύριλλος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε για την φιλοξενία, ευχήθηκε ο Άγιος Ανδρέας να περιφρουρεί υπό την σκέπη και την προστασία του τον εορτάζοντα Μητροπολίτη, αλλά και όλο τον κόσμο. 


Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η βράβευση των αριστευσάντων μαθητών των σχολείων του Αρκαλοχωρίου για το σχολικό έτος 2020-2021, από την Ιερά Μητρόπολή μας. 
Στους εορτασμούς του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Μέγας Πρωτοσύγκελλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεόδωρος Μεϊμάρης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Πανοσιολ. Αρχιμ. Μεθόδιος Βερνιρδάκης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, Πανοσιολ Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Μπατσάκης, Κωδικογράφος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Νικόλαος Λαδουκάκης, ο Πρεσβύτερος Εμμανουήλ Πνευματικάκης, Πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου κληρικών της καθ΄ημάς Μητροπόλεως, ο Άρχων Διδάσκαλος του Γένους της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Απόστολος Μπουρνέλης, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Πρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Πρόεδρος του Ε.Α.Π και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Οδυσσέας Ζώρας, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας κα Ιφιγένεια Μπουτιέρου, ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Σκουλάς, ο κ. Βασίλειος Βασιλειάδης, Ταξίαρχος ΣΕΑΠ, εκπρόσωποι της 133 Σ.Μ. Καστελλίου καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails