________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/30/2009

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ



Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Θέματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο συζήτησε με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Yves Leterne κατά την επίσκεψή του στο Φανάρι. Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, ο Βέλγος Πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο και η Ομογένεια της Πόλης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Leterne ερωτώντας την άποψη του Οικουμενικού Πατριάρχη για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έλαβε την, όπως πάντοτε, θετική απάντηση.

Κατά την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων ο Πατριάρχης προσέφερε στον πιστό Ρωμαιοκαθολικό Πρωθυπουργό και μία φωτογραφία, στην οποία απεικονίζονται ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ καί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος με υψωμένα τα χέρια στον εξώστη του Πατριαρχικού Οίκου, από την επίσκεψη του Πάπα στο Φανάρι το 2006, για την οποία ο Βέλγος επίσημος χάρηκε ιδιαίτερα.

Στήν ιδιαίτερη συνάντηση παρέστησαν συνεργάτες του Βέλγου Πρωθυπουργού καί διπλωμάτες καθώς επίσης καί ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων Κωνσταντίνος.

Πριν την αναχώρησή του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Βέλγος Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και στο τέλος δήλωσε: «Ήταν πολύ ενδιαφέρον το να επισκεφθώ τις ρίζες της Χριστιανικής πίστεως, σ’αυτήν την περιοχή του κόσμου. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μία από αυτές τις ρίζες που συνέχουν τήν όλη κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails