________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/15/2011

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


Ρεπορτάζ - φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα

Τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει η θρησκεία στην κοινωνία και στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Staffan Nilsson κατά τη συνάντηση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.  
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έγινε αναφορά στη συνεργασία των θρησκειών και στο διαθρησκειακό διάλογο που προάγουν την ειρηνική συνύπαρξη των λαών για την οποία το Οικουμενικό Πατριαρχείο εδώ και δεκαετίες έχει ξεκινήσει προσπάθειες για την επίτευξη των στόχων αυτών.

Ο σουηδικής καταγωγής Πρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε τον θαυμασμό και το δέος που τον διακατέχει για το γεγονός της επίσκεψής του στον, γεμάτο από μνήμες και Ιστορία, χώρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Τον Πρόεδρο Nilsson συνόδευε ο πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής αυτής Δημήτριος Δημητριάδης. Στη συνάντηση, επίσης, παρέστη και ο επιχειρηματίας Σταύρος Ζουρνατζής από τη Θεσσαλονίκη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails