________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/23/2011

ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έφτασε στις 11.30 σήμερα το πρωί στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να μεταβεί εν συνεχεία στα Γρεβενά για επίσημη τριήμερη επίσκεψη. 
Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» τον υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο γ. γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης Γ. Χατζηκωνσταντίνου, ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού Μ. Κωσταράκος, ο γ. γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Θύμιος Σώκος, ο αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας Γιώργος Δακής και οι μητροπολίτες Γρεβενών Σέργιος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Προκόπιος, Θεσσαλονίκης Άνθιμος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, Λαγκαδά Ιωάννης, Θεουπόλεως Παντελεήμων και Μιλήτου Απόστολος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έστειλε μήνυμα ενότητας στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση και επεσήμανε ότι οι δυσκολίες του παρελθόντος ξεπεράστηκαν από το λαό χάρις την πίστη του στο Θεό αλλά και χάρις στο αγωνιστικό του φρόνημα. «Ευχόμεθα και αυτή τη φορά το ταχύτερον δυνατόν να ξεπεράσει τη δυσκολία της παρούσης συγκυρίας και να πορεύεται στο δρόμο της ευημερίας, της εθνικής ομοψυχίας και της ενότητος με καλή γειτονία προς όλους τους λαούς και με πρόοδο εις παν έργον αγαθόν».
Ο κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε ότι μεταφέρει «την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, του Οικουμενικού Πατριαρχείου» προς τον ευσεβή και αγαπητό ελληνικό λαό και ιδιαιτέρως τον λαό της Βορείου Ελλάδος, ενώ αναφερόμενος στις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνονται στα Γρεβενά, για τα εκατό χρόνια από το μαρτυρικό θάνατο του επισκόπου Αιμιλιανού υπογράμμισε ότι αποτελεί «χρέος όλων μας να τιμούμε τους ανθρώπους εκείνους που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος».
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν στην επίσημη επίσκεψή του στα Γρεβενά, οι Μητροπολίτες Ικονίου Θεόληπτος και Μιλήτου Απόστολος, ο Μέγας Αρχιδιάκονος Μάξιμος και ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας.

Ο Πατριάρχης και η συνοδεία του έφτασαν στα Γρεβενά το μεσημέρι και τον κ. Βαρθολομαίο συνάντησε στο κατάλυμά του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails