________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/14/2012

Στελέχη της Ουκρανικής Προεδρίας στο Φανάρι


Ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα 
Προσκυνηματική επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποίησαν ανώτερα στελέχη της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Ουκρανίας οι οποίοι συνοδεύονταν από τον Γενικό Πρόξενο της Ουκρανίας στην Πόλη Bohdan Yaremenko. 
Κατά τη συνάντησή τους με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εξέφρασαν την αφοσίωση, τον βαθύ σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του Ουκρανικού λαού προς τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως από την οποία έλαβαν τη διδαχή της Ορθοδόξου Εκκλησίας και το Άγιο Βάπτισμα το έτος 988 μ. Χ. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποδέχθηκε με εγκάρδια αισθήματα τους επίσημους επισκέπτες του Πατριαρχείου. Αναφέρθηκε στους ιστορικούς και ακατάλυτους δεσμούς της Πρωτόθρονης Εκκλησίας με τον Ορθόδοξο Ουκρανικό λαό και ευχήθηκε να επιλυθεί το εκκλησιαστικό ζήτημα που ταλανίζει τη χώρα, ώστε να αποκατασταθεί η πολυπόθητη ενότητα στους Ορθοδόξους της Ουκρανίας. 
Να σημειωθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε παραστεί και προεξήρχε στο συλλείτουργο Προκαθημένων στην Ουκρανία το 2008, προσκεκλημένος του τότε Προέδρου της χώρας Βίκτωρος Γιουτσένκο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 1020 χρόνων από τον εκχριστιανισμό των Ρως του Κιέβου από την Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 
Στη συνάντηση με τον Πατριάρχη παρέστησαν ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος και ο Μ. Ιεροκήρυξ Βησσαρίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails