________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/27/2015

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΒΕΛΓΙΟΥ (ΦΩΤΟ)


Τον καθιερωμένο αγιασμό επί τη ενάρξει του νέου ακαδημαϊκού έτους ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας στο Ινστιτούτο Ορθόδοξης Θεολογίας Απόστολος Παύλος. Πρώτα επισκέφθηκε το τμήμα του ολλανδόφωνου Ινστιτούτου που στεγάζεται στη Γάνδη. 
Μετά την ιερή ακολουθία ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε του φοιτητές και τους ενθάρρυνε στο έργο και στη φιλομάθειά τους, έτσι ώστε να στελεχώσουν επαρκώς τα σχολεία και να διδάξουν με ζήλο το μάθημα των Ορθόδοξων Θρησκευτικών. Ακολούθως ευχαρίστησε τους καθηγητές για το έργο το οποίο παράγουν και συνεχάρη όλους, ευχόμενος μια καλή και ευλογημένη ακαδημαϊκή χρονιά, πλούσια σε γνώση. 


Στη συνέχεια, ο Διευθυντής του ολλανδόφωνου Ινστιτούτου Αιδεμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Dominique Verbeke ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευλογία που τους χάρισε και στη συνέχεια καλωσόρισε τους φοιτητές. 
Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετέβη στις Βρυξέλλες όπου ετέλεσε τον Αγιασμό στο γαλλόφωνο τμήμα του Ινστιτούτου παρουσία του Διευθυντού, Αισιμολογιωτάτου Οικονόμου Δρ. Κωνσταντίνου Κενανίδη, των καθηγητών και των φοιτητών. Ο Σεβασμιώτατος μετά την Ακολουθία του Αγιασμού ευχήθηκε τα δέοντα στους φοιτητές και στους καθηγητές. Τους παρότρυνε να μην απελπίζονται σε τυχόν δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν κατά τις σπουδές τους αλλά να έχουν πίστη στον Θεό. Ο Διευθυντής του Ινστιτούτου ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του τον Σεβασμιώτατο και τους παρευρισκόμενους και έδωσε τις ανάλογες ευχές.
Εκ της Ι. Μητροπόλεως Βελγίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails