________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/28/2015

ΝΕΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ Μ.τ.Χ.Ε. ΧΕΙΡΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (ΦΩΤΟ)


Εκ της Ι. Μητροπόλεως Καστορίας
Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο ιστορικό Νυμφαίο τελέσθηκε εχθές, Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ. 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κατόπιν σεπτής εντολής του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, χειροθέτησε σε Άρχοντα Οφφικιάλιο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας με τον υψηλό και άκρως τιμητικό τίτλο του "Ρεφερενδαρίου", τον Νυμφαιώτη Νικόλαο Σωσσίδη. 
"Τα οφφίκια αυτά", σημείωσε στην προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, "που είναι οφφίκια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, μεταβιβάσθηκαν μετά την Άλωση στη Μεγάλη Εκκλησία και από τότε η Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως τα φυλάττει και τα δίδει στα παιδιά της που ξεχωρίζουν για την πίστη, την ευλάβεια, την αφοσίωση και τη διακονία προς Αυτήν. Τα οφφίκια αυτά είναι ένα από τα πολλά δείγματα της ευγενείας της καταγωγής μας, της ευγένειας του Γένους μας". 
Ο Μητροπολίτης Καστορίας μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου αλλά και την αγάπη του και συμπλήρωσε πως "ο Άρχοντας Ρεφερενδάριος ήταν πάντοτε το πλέον έμπιστο πρόσωπο του Οικουμενικού Θρόνου, που το χαρακτήριζε η αφοσίωση, η αμέριστη προσφορά, η διακονία και η ευεργεσία προς όφελος του χριστεπωνύμου πληρώματος". Γι’ αυτό και συ, συνέχισε ο κ. Σεραφείμ, τιμάσαι από την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως για το ήθος σου, το εκκλησιαστικό σου φρόνημα, την προσφορά και την αγάπη προς την Εκκλησία και την πατρίδα. 
Τέλος, συνεχάρη τον κ. Σωσσίδη και την εκλεκτή οικογένειά του για την υψίστη αυτή τιμή που έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε έναν συμπατριώτη μας και εξέφρασε τον υιϊκό του σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του προς τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας για την ιδιαίτερη τιμή την οποία επιδαψίλευσε στον Επίσκοπο της Επαρχίας μας. 
Ο κ. Σωσσίδης, βαθύτατα συγκινημένος για την υψίστη αυτή διάκριση, ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας για την αγάπη του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails