________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/14/2015

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΟ (ΒΙΝΤΕΟ)


Στο Φανάρι επέστρεψε το απόγευμα της Δευτέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έχοντας ολοκληρώσει την 4ήμερη επίσκεψή του στην Μητρόπολη Χίου, που ανήκει στην πνευματική του δικαιοδοσία. 
Σε δηλώσεις του στο ξενοδοχείο «Χανδρής» λίγα λεπτά πριν την αναχώρησή του με ιδιωτικό αεροσκάφος για την Κωνσταντινούπολη, ο Παναγιώτατος απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο για την πρόσκληση που του απηύθυνε. 
«Ήταν τρεις ημέρες ευλογημένες, ίσως σωματικώς λίγο κουραστικές όμως ο Άγιος Χίου έκανε ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα για να μας δώσει χαρά και την ευκαιρία να δούμε περισσότερους ανθρώπους και ιδρύματα και έργα αγάπης της Μητροπόλεώς του. Αναχωρούμε με τις καλύτερες εντυπώσεις και θα διατηρήσουμε τις πιο γλυκές αναμνήσεις από αυτή την ωραία επίσκεψη στη Μυροβόλο Χίο. 
Ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα να συναντηθώ στο νησί σας με την κα Πρωθυπουργό της Ελλάδος η οποία με ενημέρωσε ιδιαιτέρως για το θέμα των προσφύγων. Αναχωρούμε για την Πόλη, με τη σκέψη μας στον ευσεβή και αγαπητότατο ελληνικό λαό, ιδιαιτέρως αυτές τις δύσκολες ώρες. Είστε στην καρδιά μας και στην προσευχή μας. Και αυτές τις ημέρες που βρέθηκα στη Χίο και στις αρχές Οκτωβρίου που θα μεταβώ στη Θεσσαλονίκη θα μεταφέρω την αγάπη του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως της μητρός εκκλησίας και των Ελλήνων και θα είμαστε συνεχώς σε κοινωνία συμπροσευχής και αγάπης. Σας αποχαιρετώ και παρακαλώ να μεταφέρετε στους αναγνώστες σας την αγάπη μου, την ευλογία μου και τη χαρά μου», ανέφερε ο Παναγιότατος αποχαιρετώντας τη Χίο.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του politischios "Ο Παναγιότατος και η ακολουθία του αναχώρησαν με σημαντική καθυστέρηση από το αεροδρόμιο της Χίου στις 19.40, αντί της προγραμματισμένης 18.00, επειδή δεν υπήρχαν ελεύθεροι αεροδιάδρομοι στα FIR Ελλάδας και Τουρκίας από Χίο προς Κωνσταντινούπολη. Το πρόγραμμα, έδινε ελεύθερο αεροδιάδρομο μόνο μεταξύ των ωρών 19.35 και 19.50. Μετά τη συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Χανδρή, τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του αείμνηστου πρώην πρόεδρου του Φάρου Βαρβασίου Ανδρέα Αξιωτάκη και στη συνέχεια η πομπή αναχώρησε για το αεροδρόμιο.  
«Σκηνοθεσία» 
Εκεί πιστοποίησε για μια φορά ακόμη την ευστροφία και την ταπεινοφροσύνη του. Για να μην ταλαιπωρηθούν από την αναμονή το στρατιωτικό άγημα και οι επίσημοι, με δική του απόφαση η αναχώρηση… σκηνοθετήθηκε. Πραγματοποιήθηκε τυπικά η επίσημη τελετή και αποχώρησαν όλοι, εκτός από …αυτόν, τη συνοδεία του και μια αντιπροσωπεία Ιερέων της Ι.Μ. Χίου, η οποία παρέμεινε με δική της επιλογή στο αεροδρόμιο. Ο ίδιος και οι συνοδοί του φιλοξενήθηκαν μια ώρα ακόμη στην αίθουσα των vip και αναχώρησαν όταν δόθηκε το πράσινο φώς από την Πολιτική Αεροπορία."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails