________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/25/2018

Επίσκεψη μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο


Την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, επισκέφθηκαν σήμερα, Δευτέρα, 25 Ιουνίου, οι Κύπριοι βουλευτές Δρ. Κυριακός Χατζηγιάννης, από το ΔΗΣΥ και κυρία Ειρήνη Χαραλαμπίδου, από το ΑΚΕΛ,οι οποίοι βρίσκονται στην Πόλη ως μέλη της αποστολής παρατηρητών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που παρακολούθησαν τις εκλογές που διεξήχθησαν χθες στη χώρα. 
Οι δύο βουλευτές έγιναν δεκτοί με εγκαρδιότητα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος αναφέρθηκε στη στενή και γόνιμη συνεργασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την αδελφή Εκκλησία της Κύπρου. Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στην κοινή πορεία των δύο Εκκλησιών σε ζητήματα πανορθοδόξου ενδιαφέροντος, όπως άλλωστε συνέβη κατά τη διεξαγωγή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, τον Ιούνιο του 2016, καθώς και στους διαθρησκειακούς διαλόγους που διεξάγει το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τη δημιουργία διαύλων συνεργασίας μεταξύ λαών και πολιτισμών με στόχο την επικράτηση της ειρήνης στο κόσμο. 
Οι Κύπριοι επίσημοι από την πλευρά τους ενημέρωσαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη για ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων και της κοινοβουλευτικής αποστολής τους.
Από το Γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου 
φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails