________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/02/2018

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΔΑΒΙΔ ΕΥΒΟΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν απόψε, Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, την Ιερά Μονή του Οσίου Δαβίδ στο Δήμο Ελυμνίων της Βόρειας Εύβοιας, για να υποδεχτούν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό, ενώ αναγνώστηκε η Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη αγιοκατατάξεως του Οσίου Ιακώβου (επί σειρά ετών ηγουμένου της μονής, Ιάκωβου Τσαλίκη). 
Πρόκειται για τον πρώτο επίσημο εορτασμό του νεοφανούς αγίου, που διοργανώνει η Ι. Μητρόπολις Χαλκίδος. 
Την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, ενώ παρέστησαν δεκάδες Μητροπολίτες. 
Την κυβέρνηση στις λατρευτικές εκδηλώσεις εκπροσώπησαν ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης. Το παρών έδωσαν ακόμα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, βουλευτές του Νομού και η επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου. 
Αύριο το πρωί, Κυριακή των Αγίων Πάντων, θα τελεσθεί Πατριαρχική Θ. Λειτουργία. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails