________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/11/2018

Γιορτάζει ο Πατριάρχης μας, γιορτάζει η Εκκλησία


Του Αρχιμ. Γεράσιμου Φραγκουλάκη
Αννόβερο Γερμανίας
Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίο. Ο πρώτος της υπ' ουρανόν Ορθοδοξίας άγει τα ονομαστήρια Του και μαζί Του γιορτάζει η Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία αποτελεί το κέντρο των ενδιαφερόντων του και το μοναδικό μέλημά Του. 
Αποτελεί γεγονός αδιαμφισβήτητο πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης μάχεται, αγωνίζεται και αγωνιά για την Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο αγώνας του βέβαια αυτός δεν είναι εύκολος. Αντιθέτως είναι πολύ-πολύ δύσκολος και γίνεται ακόμη δυσκολότερος γιατί ο αγώνας που δίδει δεν έχει μόνο να κάνει με τους εναντίους αλλά δυστυχώς και με οικείους. 
Ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με τις ενέργειές του έχει ισχυροποιήσει την Ορθοδοξία σε όλη την Οικουμένη. 
Πολλοί είναι εκείνοι που χαρακτηρίζουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη "αιχμάλωτο", άλλοι υποστηρίζουν το εντελώς αντίθετο, κάποιοι άλλοι πάλι προσπαθούν να αμφισβητήσουν το έργο του, υπάρχουν βεβαίως και εκείνοι που αντί να αποτελούν τους φυσικούς συνοδοιπόρους και αρωγούς στον αγώνα του τον υποσκάπτουν. 
Με τη ζωή του, με τα έργα του, με την εν γένει δραστηριότητά του ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αποδεικνύει ότι δεν είναι ούτε αιχμάλωτος, ούτε ελεύθερος σύμφωνα με τα κοσμικά δεδομένα, αλλά έχει αδούλωτο, αγωνιστικό, ορθόδοξο φρόνημα και πέρα και πάνω απ' όλα γι' αυτόν, όπως προαναφέρουμε, είναι η Αγία μας Εκκλησία. Γι΄αυτήν αναλίσκεται, γι' αυτήν αγωνιά και αγωνίζεται. Και αυτά τα λόγια δεν αποτελούν υπερβολή, όσο κι αν ίσως προσπαθήσουν κάποιοι να τα αμφισβητήσουν. Αξιοπρόσεκτο, αλλά και αξιοπερίεργο είναι ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κριτικάρεται και πολεμείται σχεδόν πάντα όχι για τα αποτελέσματα των ενεργειών του, αλλά για τις υποτιθέμενες τυχών αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι ενέργειές του αυτές για την εκκλησία. 
Σήμερα, ανήμερα των σεπτών ονομαστηρίων του Οικουμενικού Πατριάρχη μας δίνεται η ευκαιρία σε ανά την οικουμένη πνευματικά του παιδιά νοερώς να βρεθούμε στο Κέντρο της Σεπτής Κορυφής της Ορθοδοξίας στο ταπεινό μα πάντα λαμπερό Φανάρι για να υποβάλλουμε τα σέβη μας, να ασπασθούμε το χέρι Του και να ευλογηθούμε από τον Πατριάρχη του Γένους. Και βεβαίως να εκφράσουμε τις καρδιακές, τις υιϊκές ευχές μας για να τον στηρίζει ο Άγιος Θεός στον αγώνα που κάνει για την προκοπή και προβολή της Αγίας μας Ορθοδοξίας. 
Παναγιότατε πολλά τα έτη Σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails