________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/26/2018

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 2-3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018


Εκδηλώσεις μνήμης, επί τη συμπληρώσει πενήντα χρόνων από την ημέρα των εγκαινίων της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) και με την Γ΄ Σύναξη των Εταίρων, πραγματοποιούνται την 2αν Οκτωβρίου τ.έ. στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, στο Κολυμβάρι Χανίων. 
Στις εκδηλώσεις θα παραστούν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ Α΄, καθώς και η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος. Θα παρευρεθούν επιπλέον ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. ΘΕΟΦΙΛΟΣ Γ΄, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Β΄, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τούλτσεας κ. ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ, εκ πρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Βουκουρεστίου, Μητροπολίτη Ουγγροβλαχίας και Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σουπράσλ κ. ΑΝΔΡΕΑΣ (Borkowski), εκ πρόσωπος του Μακαριωτάτου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. ΙΑΚΩΒΟΣ, εκ πρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β΄, ο κ. Μάρκος Μπόλαρης εκ πρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ.ά.


Σύμφωνα με το Πρόγραμμα της Τρίτης, 2 Οκτωβρίου 2018 αναμένεται η άφιξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ Α΄ στην ΟΑΚ. Ακολουθούν οι εργασίες της Συνάξεως των Εταίρων στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και Γεύμα προς τιμήν των Εταίρων. 
Στη συνέχεια στο χωρίο Σηρικάριον Κισάμου θα πραγματοποιηθούν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Οσίου Νικηφόρου Λεπρού υπό της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ Α΄, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και άλλων Επισήμων. Να σημειώσουμε ότι ο Ναός είναι ο πρώτος στην Ελλάδα στον οποίο επιχειρείται η ενεργειακή αυτονόμηση και η αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών για την αναβάθμιση του ενεργειακού αποτυπώματός του. Η παραπάνω έμπρακτη δράση της τοπικής Εκκλησίας εντάσσεται πλήρως στην ανάληψη περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών από το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την ευαισθητοποίηση όλων στην προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος. 
Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί Λειτουργία (Πατριαρχική Χοροστασία) στην παρακείμενη Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γωνιάς. 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Μνημόσυνον εις μνήμην των αποβιωσάντων Εταίρων και συνεργατών του Ιδρύματος. Ακολουθούν τα εγκαίνια του νέου Κειμηλιαρχίου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κυρίας των Αγγέλων Γωνιάς, υπό της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ Α΄. 
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα πραγματοποιηθεί στην ΟΑΚ, η έναρξη της τελετής από τον Δρα Κωνσταντίνο Ζορμπά, Γενικό Διευθυντή της ΟΑΚ, θα ακολουθήσει Αγιασμός επί τη αναμνήσει των Εγκαινίων της, ο Χαιρετισμός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, Προέδρου της ΟΑΚ όπως και άλλων Επισήμων. 
Η εκδήλωση θα περατωθεί με τις ομιλίες της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού ημών Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ Α΄ και της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails