________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/08/2018

Ο ΣΗΛΥΒΡΙΑΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΛΥΒΡΙΑΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ (ΦΩΤΟ)


Πανήγυρις στην Καβάλα, επί τη εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου.
Είναι μια ημέρα μνήμης και τιμής στην Παναγία την Σηλυβριανή, σε μια εικόνα που ως γνωστό το 1922 οι πρόσφυγες μετέφεραν μαζί με τα λείψανα του Αγίου Αγαθονίκου και της Οσίας Ξένης από την Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης, αφού αναγκάστηκαν να αφήσουν πατρογονικές εστίες, περιουσίες και υπάρχοντα, αλλά δεν άφησαν εκεί τα ιερά τους κειμήλια, όπως εικόνες και ιερά σκεύη των ναών. Όλα αυτά φυλάσσονται στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου της Καβάλας. 
Η Παναγία η Σηλυβριανή είναι η εικόνα στην οποία προσευχόταν ο Άγιος Νεκτάριος, που καταγόταν από την Σηλυβρία. 
Στην πανήγυρη παρέστη για πρώτη φορά ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, ο οποίος την παραμονή της εορτής χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό, προέστη της λιτανεύσεως της εικόνας και λειτούργησε σήμερα Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2018, στον Μητροπολιτικό Ναό Καβάλας, παρουσία πλήθους πιστών. 
Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας αφιέρωσε το Ημερολόγιο της Μητροπόλεως το έτος 2016, στην Παναγία την Σηλυβριανή, με την εξής χαρακτηριστική αφιέρωση: 
«ΤΗΣ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ ΤΗ ΑΓΙΑ ΕΙΚΟΝΙ ΣΗΛΥΒΡΙΑΝΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ ΑΠΟ ΨΥΧΗΣ ΤΟΔ΄ ΕΥΛΑΒΩΣ ΠΡΟΣΦΕΡΩ Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΗΛΥΒΡΙΑΣ Ο ΑΡΧΙΘΥΤΗΣ ΕΞΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΘΕΙΑΝ ΑΥΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΝ ΟΠΩΣ ΑΕΙ ΕΝ ΠΑΣΙΝ ΕΥΑΡΕΣΤΩ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΩ ΚΥΡΙΩ ΕΙΣ ΔΟΞΑΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΜΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑΝ». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails