________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/19/2020

ΤΟ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ 127 ΕΤΩΝ

Του Γιάννη Δεμιρτζόγλου

Διευθυντή του Ζωγραφείου της Πόλης

1820-2020 
200 χρόνια Χριστάκης Ζωγράφος 
19.09.1893-19.09.2020 
127 χρόνια Ζωγράφειο Γυμνάσιο - Λύκειο
Το Ζωγράφειο πάντα στην πρώτη γραμμή 
Στα 127 χρόνια από την ίδρυσή του το Ζωγράφειο συνεχίζει να πρωτοπορεί, να προσφέρει το καλύτερο στους μαθητές του, να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά δρώμενα της Ομογένειας. 
Για τη διαδικτυακή εξ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη διδασκαλία παρέχει σε όλους τους μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου 50 tablet, HUAWEI T5 3GB RAM, με 32GB μνήμη. Στα tablet θα είναι εγκατεστημένες οι εφαρμογές: Microsoft Teams, GMAIL, Google Docs, Chrome Browser, Calculator, Wikipedia Browser, για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική διδασκαλία, τη στενή συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών, την ανάθεση καθηκόντων, την αποστολή εκπαιδευτικού υλικού και φυσικά τη διατήρηση της διαρκούς επικοινωνίας μαθητών και εκπαιδευτικών. Τα τάμπλετ θα χρησιμοποιούνται μόνο για σχολική χρήση. 

Στόχος είναι και μετά την πανδημία οι νέες τεχνολογίες να ενσωματωθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία, η εμπειρία που αποκτήθηκε να αξιοποιηθεί και στις φυσικές τάξεις. Το εκπαιδευτικό υλικό να είναι ψηφιακό, οι φωτοτυπίες λιγότερες, η πρόσβαση σε βιβλία και βιβλιοθήκες ανοιχτή, η μάθηση πιο ευχάριστη και διαδραστική. Επιπλέον οι ορίζοντες των μαθητών μας θα διευρυνθούν. Θα καλλιεργηθεί η επικοινωνία με σχολεία του εξωτερικού στο πλαίσιο συνεδρίων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ας είναι καλορίζικα για τους μαθητές μας και ας διευκολύνουν το πολύτιμο έργο των συναδέρφων μου. Κυρίως ας κρατήσουν ανοιχτή την πόρτα στη γνώση και στη δημιουργία!
Ευχαριστώ θερμά για την παντοτινή στήριξη, την αμέριστη εμπιστοσύνη, τη στενή συνεργασία και τη διαρκή συμπαράσταση τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Γιώργο Παπαλιάρη και τον εκπρ. Ιδρυτή του Ζωγραφείου κ. Στράτο Δολτσινιάδη. 
Πολλές ευχαριστίες και στον αγαπητό φίλο Αντώνη Φιλιππίδη για τις πολύτιμες υποδείξεις του και τέλος στους μαθητές του Ζωγραφείου και στους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν κάθε τολμηρό σχέδιο, κάθε νέα προσπάθεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails