________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/21/2020

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΩΚΑ ΣΤΟ ΜΕΣΑΧΩΡΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Την ερχόμενη Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2019, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει κατά την Θεία Λειτουργία στον  Ιερό Ναό του Αγίου Φωκά στο Μεσάχωρο (Ορτάκιοϊ), επί τη εορτή του Αγίου Φωκά (22 Σεπτεμβρίου), Επισκόπου Σινώπης του θαυματουργού. 
Θα ακολουθήσει δεξίωση στην Κοινοτική Αίθουσα. 
Αύριο Τρίτη, ημέρα μνήμης του Αγίου, θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Επόπτου της Περιφερείας Βοσπόρου. 
To Ορτάκιοϊ είναι συνοικία της Κωνσταντινούπολης, επί της ευρωπαϊκής όχθης του κάτω Βοσπόρου, στα όρια της περιοχής Μπεσίκτας. Το τούρκικο όνομά της που μεταφράζεται Μεσοχώρι, οφείλεται στη θέση της ανάμεσα στο κάστρο Ρούμελι Χισάρ και του Κουρού Τσεσμέ (Ξηροκρήνης). Το Ορτάκιοϊ είναι γνωστό για τoν ναό που ανοικοδομήθηκε το 1856 με δωρεά πλούσιας καππαδοκικής οικογένειας, ενώ παλαιότερα ήταν ένας μικρός και σκοτεινός ναΐσκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails