________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/09/2021

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΚΛΕΟΠΑΣ ΣΤΟ “Lectures Αληθώς” (ΒΙΝΤΕΟ)


Oι δράσεις του “Αληθώς”, δηλαδή του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου Βανάτου εν Ζακύνθω, ακαδημαϊκής περιόδου 2020-21, γίνονται διαδικτυακά, εξαιτίας της πανδημίας, υπό την επωνυμία “Lectures Αληθώς”.
Στη σειρά αυτή φιλοξενείται -για δεύτερη φορά- ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπας, ο οποίος παρουσιάζει το ενδιαφέρον θέμα: «“Ηγάπησα ευπρέπειαν οίκου σου και τόπον σκηνώματος δόξης σου”. ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ». 
Μέσα από αυτή την παρουσίαση καταδεικνύεται πώς διασώζεται το ορθόδοξο βίωμα και ο ελληνικός πολιτισμός στη Σουηδία και γενικώς στα κράτη της Σκανδιναβίας, που απαρτίζουν την Ιερά αυτή Μητρόπολη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με λειτουργικό – λατρευτικό κέντρο τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Αξίζουν συγχαρητήρια στον εμπνευστή και δημιουργό της σειράς “Lectures Αληθώς”, Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια και τους συνεργάτες του, γι' αυτή την ουσιαστική συμβολή τους στην Εκκλησία και τον πολιτισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails