________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/19/2009

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


Ρεπορτάζ -φωτό: Νίκος Μαγγίνας

Χιλιάδες προσκυνητές από την Ελλάδα κατέκλυσαν το Φανάρι και την γύρω περιοχή το βράδυ της Ανάστασης, δημιουργώντας λαοθάλασσα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προέστη της Ακολουθίας και της Θ. Λειτουργίας της Αναστάσεως, και απηύθυνε προς τους πιστούς αναστάσιμο μήνυμα, από την εξέδρα που είχε στηθεί στον πατριαρχικό αυλόγυρο.

''Χριστός ανέστη!... Φως να έχετε! Χαρά να έχετε! Ελπίδα να έχετε! Ζωή να έχετε! Χριστός ανέστη! Η ευχή του Πατριάρχου και το αναστάσιμο φιλί της Μητέρας Εκκλησίας σάς ανήκει! Η αγάπη μας είναι όλη δική σας! Χριστός ανέστη!"
Με αυτά τα λόγια κατέκλεισε το μήνυμά του ο Πατριάρχης.


Στην Πασχαλινή Θ. Λειτουργία στο Φανάρι συμμετείχαν Ορθόδοξοι διαφόρων εθνικοτήτων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Πόλη Β. Μπορνόβας, ο Γενικός Πρόξενος της Γεωργίας, συνοδεύοντας τον αντιπρόεδρο της Βουλής της Γεωργίας, άρχοντες οφφκιάλοι, ο πρ. υφυπουργός Υγείας Γ. Κωνσταντόπουλος κ.α.

Την τελετή της Αναστάσεως μετέδωσε απευθείας από το Φανάρι η τηλεόραση της ΕΤ3, και δορυφορικά, ενώ και τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τηλεοπτικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, κάλυψαν το Πάσχα των Ρωμιών.





Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μεταλαμβάνει το νήπιο Αναστασία, που είναι κόρη του Γεωργιανού Προξένου στην Πόλη (φωτό: Ν. Μαγγίνας).

2 σχόλια:

  1. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ...ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ...ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΥΣΕΒΕΣ ΛΕΙΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΠ' ΑΥΤΩ!
    ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΥΠΕΡΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ή ΜΕΤΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ(ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΟ)ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΣ ΚΑΙ Η ΣΕΜΝΟΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΕΝ ΦΑΝΑΡΙΩ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΡ.ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ:".... κορύφωμα των εόρτιων κύκλων αυτού του γεγονότος είναι η Μεγάλη Εβδομάδα –από σήμερα ώς και την επόμενη Κυριακή.
    Αν κάποιος θέλει να ψηλαφήσει εμπειρικά τη μεταφυσική αναζήτηση ως άθλημα κοινωνίας και όχι ως ιδιωτική αρέσκεια, μπορεί να αξιοποιήσει το λείμμα: Ας ξεχωρίσει μιαν εκκλησιά, όσο γίνεται λιγότερο «εκσυγχρονισμένη». Και να χώνεται εκεί, σε μια γωνιά, εφτά μέρες, πρωί - βράδυ.
    Ισως του χαριστεί η εμπειρία και γεύση της μετοχής.". Η ΕΝ ΦΑΝΑΡΙΩ "ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ" ΔΕΝ ΑΝΑΨΕ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ ΠΟΛΥΕΛΑΙΩΝ, ΟΥΤΕ ΕΣΤΡΩΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ, ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΝΑΥΛΟΝ-ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΔΑ ΕΣΧΑΤΩΣ, ΝΑ ΜΗ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΦΙΝΕ ΛΑΜΠΡΟΚΕΡΙΑ-, ΟΥΤΕ ΕΒΓΑΛΕ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΚΑΙ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΣΙΡΙΓΜΟΙ ΤΩΝ ΤΑΧΑ ΚΑΙ ΨΑΛΤΑΔΩΝ. ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΟΣΟΙ ΕΖΗΣΑΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΙ-ΓΙΩΡΓΗ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟΦΑΝΑΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΤΟΝ ΣΕΠΤΟ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΜΟΝΗΣ! ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ ΤΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails