________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/05/2009

ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας


Διπλωμάτες μέλη των Μονίμων Αντιπροσωπειών των κρατών μελών στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες, επισκέφθηκαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

Σκοπός της επισκέψεως ήταν η ενημέρωσή τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Ομογένεια της Πόλης στο πλαίσιο των ενδιαφερόντων τους για την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Τα μέλη συνόδευε εκπρόσωπος της Σουηδικής Προεδρίας Petra Larke.

Την τριακονταμελή ομάδα των διπλωματών υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ενημερώνοντάς τους για τα θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο και την Ρωμιοσύνη της Πόλης. Επίσης αναφέρθηκε στην χρησιμότητα της Ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας υπογραμμίζοντας την απαραίτητη τήρηση των κριτηρίων των υποψηφίων προς ένταξη χωρών.

Στη συνάντηση παρέστη ο Παντελής Βίγκας, εκπρόσωπος όλων των μειονοτήτων στο δεκαπενταμελές Συμβούλιο της Γενικής Διευθύνσεως Βακουφίων που εδρεύει στην Άγκυρα, ο οποίος και απάντησε σε ερωτήσεις των διπλωματών σχετικά με τις εξελίξεις των Μειονοτικών Βακουφίων (Ιδρυμάτων) και τις προοπτικές τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails