________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/13/2014

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΟΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Τελικά η επίσκεψη στην Τουρκία του Πάπα Φραγκίσκου είναι γεγονός.
Όπως ανακοίνωσε το Βατικανό, το ταξίδι στην Τουρκία επιβεβαιώθηκε τελικά μετά την αποδοχή της πρόσκλησης που απέστειλε στο Βατικανό ο νέος τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Πάπας είχε πρόσκληση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να επισκεφθεί το Φανάρι, με αφορμή την Θρονική Γιορτή του Αγίου Ανδρέου στις 30 Νοεμβρίου. Τώρα ήλθε και η πρόσκληση του τούρκου προέδρου, οπότε το ταξίδι του ποντίφικα τοποθετείται στα τέλη Νοεμβρίου, αν και το πρόγραμμα συναντήσεων του Πάπα και οι ακριβείς ημερομηνίες του ταξιδιού δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί, δήλωσε εκπρόσωπος του Βατικανού. 
Ο Φραγκίσκος, πρώτος μη Ευρωπαίος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εδώ και 1.300 χρόνια θα πραγματοποιήσει το πρώτο ταξίδι του σε ισλαμική χώρα από την εκλογή του, τον Μάρτιο του 2013.
Θα είναι η τρίτη φορά μέσα στο 2014 που θα συναντηθούν ο Πάπας Φραγκίσκος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Συναντήθηκαν πανηγυρικά στα Ιεροσόλυμα, τον περασμένο Μάιο, με αφορμή τα 50 χρόνια από την ιστορική συνάντηση των προκατόχων τους, Πατριάρχη Αθηναγόρα και Πάπα Παύλου ΣΤ', που εγκαινίασε μια νέα εποχή στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών. 
Στις 6 Ιουνίου 2014 οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν και πάλι στο Βατικανό, αφού ο Πάπας Φραγκίσκος προσκάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην προσευχή για την επίλυση του Μεσανατολικού προβλήματος και την επίτευξη μόνιμης ειρήνης, παρουσία των Προέδρων του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails