________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/06/2014

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΗΛΥΒΡΙΑΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΗΛΥΒΡΙΑΣ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ο νέος Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος, πραγματοποίησε την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Σηλυβρίας Özcan Işıklar, στην έδρα του. 
Ο Δήμαρχος υποδέχτηκε εγκάρδια τον Μητροπολίτη Σηλυβρίας Μάξιμο και συζήτησε μαζί του ιστορικά θέματα της περιοχής, καθώς ο Δήμαρχος είναι ιστοριοδίφης - συγγραφέας, απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Πόλης. 
Ο Δήμαρχος αποδέχτηκε την πρόταση του Μητροπολίτη για τέλεση Θείας Λειτουργίας ανήμερα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014, εκεί στην πόλη της γενέτειράς του την Σηλυβρία. Άλλωστε το δημοφιλές απολυτίκιο του Αγίου Νεκταρίου αρχίζει με αναφορά στην γενέτειρά του: "Σηλυβρίας τον γόνον..."
Η Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Μαξίμου στην Κιστέρνα -Μουσείο, η οποία βρίσκεται κάτω από τα ερείπια του ιστορικού βυζαντινού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, γνωστού ως του Αλεξίου του Απόκαυκου.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων μεταξύ Δημάρχου και Μητροπολίτου και συμφώνησαν πως η επόμενη συνάντηση θα είναι στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου (9 Νοεμβρίου).
Είναι γνωστό πως το πατρικό σπίτι του Αγίου στη Σηλυβρία έχει κατεδαφιστεί πριν από μερικές δεκαετίες και παραμένει οικόπεδο, το οποίο ανήκει στον Δήμο. 
Τα τοπικά μέσα έδωσαν δημοσιότητα σ' αυτή την πρώτη επαφή του νέου Μητροπολίτου Σηλυβρίας με τον Δήμαρχο. 
Δείτε εδώ σχετικά. 
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Fener Patrikhanesi Silivri Metropoliti Maksimos Vgenopoulos ve beraberindekileri makamında ağırladı. 
Nezaket ziyareti kapsamındaki görüşmede Işıklar, ilçedeki çalışmalar ve tarihi yerler hakkında bilgiler verdi. Karşılıklı hediyelerin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle ziyaret son buldu.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails