________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/15/2014

Ο ΒΕΛΓΙΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΙΓΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΒΕΡΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ


Πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνάντηση της Ρωμαιοκαθολικής οργάνωσης Αγίου Αιγιδίου στην Αμβέρσα του Βελγίου από τις 7-9 Σεπτεμβρίου 2014. 
Στη συνάντηση αυτή εκλήθησαν και έλαβαν μέρος εκπρόσωποι θρησκειών από όλο τον κόσμο. Το θέμα της συναντήσεως ήταν: «Η ειρήνη αποτελεί το μέλλον».
Στη συνάντηση παρέστη και μίλησε ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας (Οικουμενικό Πατριαρχείο), ενώ συμμετείχαν και άλλοι ορθόδοξοι ιεράρχες, μεταξύ των οποίων ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) και ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος (Εκκλησία της Κύπρου). 


Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ
Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας λειτούργησε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Λουξεμβούργο, απ' όπου και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που παρατίθενται στη συνέχεια.
Ο Μητροπολίτης Βελγίου προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον νέο ιερατικώς προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρεσβυτέρο Παναγιώτη Μοσχονά, τον εφημέριο του Ναού π. Σπυρίδωνα Τσεκούρα και τον διάκονο Αθανάσιο Τοπαρλάκη, όπου έγινε και η επίσημη τοποθέτηση του νέου προϊσταμένου.
Στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό παρευρέθηκαν ο Έλληνας πρέσβης στο Λουξεμβούργου κ. Θεόδωρος Γεωργακέλος καθώς επίσης και ο Κύπριος εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Λάζαρος Λαζάρου. Μεγάλη ήταν η προσέλευση των πιστών στο Άγιο Ποτήριο, κυρίως νέων ανθρώπων, γεγονός το οποίο εντυπωσίασε όλους τους παρευρισκόμενους.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε στη ελληνική και στη γαλλική γλώσσα ο νέος προϊστάμενος π. Παναγιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού του Χριστού.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης στο τέλος της Θείας Λειτουργίας παρουσίασε τον νέο ιερέα στην ενορία και τον ενθάρρυνε για το έργο το οποίο έχει να επιτελέσει σε συνεργασία με τον συνεφημέριο του, το εκκλησιαστικό συμβούλιο αλλά και με όλους τους ενορίτες.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε δεξίωση για όλους τους πιστούς, στην οποία παρευρέθησαν και οι επίσημες εκκλησιαστικές και πολιτικές αρχές.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails