________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/21/2019

ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΑ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ


Κατόπιν αποφάσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου διορίζεται Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου συστεγάζεται η ιστορική Ιερά Θεολογική Σχολή, ο Επίσκοπος Ερυθρών Κύριλλος, Πνευματικός της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και Υπεύθυνος του Ι.Ναού Αγίου Γεωργίου Κοινότητος Πύλης Αδριανουπόλεως. 
Παράλληλα, με την ίδια απόφαση, ο Επίσκοπος Ερυθρών θα ασκεί και τα καθήκοντα του τοποτηρητού της Μητροπόλεως Προύσης, κατόπιν της εκλογής του μέχρι πρότινος Ποιμενάρχου της, κ. Ελπιδοφόρου, σε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. 
Η ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου θα πραγματοποιηθεί από τον Παναγιώτατο το Σάββατο, 8 Ιουνίου, μετά την Ακολουθία του Εσπερινού της εορτής της μνήμης του Αγίου Κυρίλλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας. 
Την επομένη ο εορτάζων νέος Ηγούμενος θα ιερουργήσει στο Καθολικό της Μονής.
Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails