________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/22/2019

ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ


Στην Αθήνα έφθασε σήμερα, μετά τις 3 το μεσημέρι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, μέχρι την Παρασκευή 24 Μαϊου, ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. 
Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν: εκ μέρους της Κυβέρνησης ο αρμόδιος για θέματα θρησκευτικής διπλωματίας Υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης, ο Ειδικός Γραμματέας Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας Ευστάθιος Λιανός Λιάντης, οι Ιεράρχες του Θρόνου, Γέρων Περγάμου κ. Ιωάννης και Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Πατριαρχείου στην Αθήνα, οι οποίοι και αποτελούν την επίσημη συνοδεία του Πατριάρχη, ο οικείος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ο αρχιμανδρίτης Πατρίκιος Καλεώδης, από την υπηρεσία Εθιμοτυπίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Θεμάτων αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.


Τον Πατριάρχη συνοδεύουν επίσης, ο Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Ανδρέας, ο Μ. Αρχιδιάκονος κ. Θεόδωρος και ο κ. Παναγιώτης Γραφιαδέλλης, από τους Γραμματείς των Πατριαρχείων.
Στις 6 το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης  θα μεταβεί στο Μέγαρο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην Πλάκα, προκειμένου να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, με τον οποίο θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και συνεργασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails